Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskela on huolissaan koronakriisin seurauksena päätään esiin nostavasta euron kriisistä. Euro on Koskelan mielestä ollut epävakaa valuutta alusta alkaen ja lähikuukausina tämä poliittisin perustein luotu rahajärjestelmä tulee horjumaan entisestään.

– Eurokokeilu on tullut meille jo ennen koronaakin kalliiksi ja samalla euron etuja on vuosien varrella selkeästi liioiteltu, sanoo Koskela.

Erosuunnitelma laadittava ajoissa

Koskelan mielestä euroon ei pidä suhtautua ikuisena ja hamaan tappiin asti säilyttämisen arvoisena projektina. Viimeistään nyt olisi aloitettava keskustelu euron tulevaisuudesta ja tehtävä suunnitelma mahdollisen euroeron suhteen.

Koskelan mielestä euro voi hyvin tulla kaatumaan meistä riippumattomista syistä ja silloin on hyvä, ettei Suomi ole viimeisiä, jotka poistuvat uppoavasta laivasta.

– Oma valuutta mahdollistaisi devalvaation, jolla vientiriippuvainen Suomi voisi saada taloutensa jälleen vetämään. Koronakriisi on muuttanut ihmisten kulutuskäyttäytymistä kenties pysyvästi ja kaikkia mahdollisia keinoja kysynnän ja viennin lisäämiseksi on käytettävä, jotta Suomen taloudella olisi mahdollisuus tästä taantumasta nousta, Koskela sanoo.

Suomi ei saa ryhtyä maksumieheksi

Koskela pelkää, että vaikeita aikoja on edessä vuosiksi, kun Italia, Espanja sekä muut talouttaan holtittomasti hoitaneet maat tulevat tarvitsemaan tukea taloutensa ja euron pelastamiseksi.

– Näyttää siltä, että euroalue tulee tiensä päähän, jos yhteisvastuita ei lähdetä merkittävästi kasvattamaan. Meillä ei ole syytä eikä resursseja lähteä jälleen kerran maksumieheksi, Koskela pohtii.

SUOMEN UUTISET