

PS ARKISTO
Kovat ajat ovat edessä – Purra: Hallituksen on välttämättä luovuttava hiilineutraalisuustavoitteestaan
Euroopan parlamentissa on keskusteltu ympäristötaksonomiasta eli ydinvoiman ja kaasun luokiteltavuudesta kestäväksi energiamuodoksi. Parlamentti äänestää asiasta tänään.
Perussuomalaiset ovat ottaneet vahvasti kantaa järkevän suomalaisen ja eurooppalaisen energiapolitiikan puolesta niin Euroopan parlamentissa kuin eduskunnassakin.
– Suomalaisen turpeen määrittäminen eduskunnassa uusiutumattomaksi arvalla oli täysin hullua. EU:n ja Saksan pelleily ydinvoimaa vastaan on pahimmillaan kohtalokasta, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Suomen tavoite on järjetön
Purran mukaan kaikki kilpistyy puhtaan ideologiseen energiapolitiikkaan ja lyhytnäköisiin ratkaisuihin.
– EU ei tule pääsemään hiilineutraalisuustavoitteeseensa todennäköisesti edes 2050, erityisesti koska Saksan ja muun Keski-Euroopan pitää lisätä merkittävästi kivihiilen käyttöä, mutta kukaan ei ole tainnut Euroopassa vielä sanoa tätä tosiasiaa ääneen, Purra toteaa.
Sama pätee Suomeen ja Marinin hallitukseen. Purran mukaan hallitus edelleen itsepintaisesti pitää kiinni EU:ta 15 vuotta kunnianhimoisemmasta hiilineutraalisuustavoitteesta eikä ole pukahtanutkaan asiasta muuttuneen energiapoliittisen tilanteen myötä.
– Suomen tavoite 2035 on etenkin nyt yksinkertaisesti järjetön, ja siitä on välttämätöntä luopua, Purra vaatii.
Järki käteen energiapolitiikassa
Perussuomalaiset esitti syksyllä 2021, että Suomen hiilineutraalisuustavoite ei saa olla kovempi kuin EU:lla ja Suomen oleellisilla kilpailijamailla, kuten Saksalla.
– Energiapoliittiset ratkaisut täytyy tehdä järki edellä. Mahdollisimman turvallinen, omavarainen ja huoltovarma politiikka energiakysymyksiin – ei niin, että sidomme itsemme puhtaasti poliittisiin ja typeriin tavoitevuosiin. Tarvitsemme turpeen ja kattavan energiapaletin, Purra sanoo.
Sloganit eivät lämmitä
Purran mukaan erityisesti nyt vaaditaan järkeä ja malttia, poseerauksen sijaan.
– Sillä kovat ajat ovat edessä.
– Eivät paljon hallituksen “maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointiyhteiskunta”-sloganit lämmitä, kun kodeissa palellaan eikä mikään toimi ja kaikki maksaa valtavasti enemmän kuin nyt, Purra toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ylikunnianhimoinen ilmastopolitiikka kaasu hiilineutraalisuustavoite lämmityskustannukset enegiapolitiikka ideologia Kivihiili Riikka Purra Ydinvoima europarlamentti Turve Suomi Saksa perussuomalaiset hallitus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Näin hallitus sumutti eduskuntaa EU:n sosiaalirahastosta – suomalaisille lankeamassa satojen miljoonien lisälasku

Sosiaalinen ilmastorahasto tekisi Suomesta toisten EU-jäsenvaltioiden sosiaaliturvan maksajan – perussuomalaiset vaativat hallitukselta täystyrmäystä rahastolle

Yle juoksutti esille ekonomistiköörin hehkuttamaan kiristyvää verotusta ja kohoavia elinkustannuksia – Talousprofessori Virén tyrmää: ”Tuhoisa linja talouden vahvistumisen kannalta”

Purra: Suurin suomalaisiin metsiin kohdistuva uhka tulee EU:sta, ilmastovaatimukset menneet liian pitkälle – ”Peli pitää viheltää poikki”

Perussuomalaiset hallituksen ilmastopolitiikkasuunnitelmista: Energia-, ruoka- ja teollisuustuotantoon tarvitaan sinivalkoinen siirtymä

Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”

Hollannin maajussit nousivat kapinaan vihreää siirtymää vastaan – poliisi ampui traktoria

Yksikään hallituspuolue eikä kokoomus halua alentaa polttoaineveroa – Purra muistutti karuista tosiasioista: Suomen välttämätöntä luopua tavoitteesta olla hiilineutraali vuonna 2035
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.
