Euroopan parlamentissa on keskusteltu ympäristötaksonomiasta eli ydinvoiman ja kaasun luokiteltavuudesta kestäväksi energiamuodoksi. Parlamentti äänestää asiasta tänään.

Perussuomalaiset ovat ottaneet vahvasti kantaa järkevän suomalaisen ja eurooppalaisen energiapolitiikan puolesta niin Euroopan parlamentissa kuin eduskunnassakin.

– Suomalaisen turpeen määrittäminen eduskunnassa uusiutumattomaksi arvalla oli täysin hullua. EU:n ja Saksan pelleily ydinvoimaa vastaan on pahimmillaan kohtalokasta, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Suomen tavoite on järjetön

Purran mukaan kaikki kilpistyy puhtaan ideologiseen energiapolitiikkaan ja lyhytnäköisiin ratkaisuihin.

– EU ei tule pääsemään hiilineutraalisuustavoitteeseensa todennäköisesti edes 2050, erityisesti koska Saksan ja muun Keski-Euroopan pitää lisätä merkittävästi kivihiilen käyttöä, mutta kukaan ei ole tainnut Euroopassa vielä sanoa tätä tosiasiaa ääneen, Purra toteaa.

Sama pätee Suomeen ja Marinin hallitukseen. Purran mukaan hallitus edelleen itsepintaisesti pitää kiinni EU:ta 15 vuotta kunnianhimoisemmasta hiilineutraalisuustavoitteesta eikä ole pukahtanutkaan asiasta muuttuneen energiapoliittisen tilanteen myötä.

– Suomen tavoite 2035 on etenkin nyt yksinkertaisesti järjetön, ja siitä on välttämätöntä luopua, Purra vaatii.

Järki käteen energiapolitiikassa

Perussuomalaiset esitti syksyllä 2021, että Suomen hiilineutraalisuustavoite ei saa olla kovempi kuin EU:lla ja Suomen oleellisilla kilpailijamailla, kuten Saksalla.

– Energiapoliittiset ratkaisut täytyy tehdä järki edellä. Mahdollisimman turvallinen, omavarainen ja huoltovarma politiikka energiakysymyksiin – ei niin, että sidomme itsemme puhtaasti poliittisiin ja typeriin tavoitevuosiin. Tarvitsemme turpeen ja kattavan energiapaletin, Purra sanoo.

Sloganit eivät lämmitä

Purran mukaan erityisesti nyt vaaditaan järkeä ja malttia, poseerauksen sijaan.

– Sillä kovat ajat ovat edessä.

– Eivät paljon hallituksen ”maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointiyhteiskunta”-sloganit lämmitä, kun kodeissa palellaan eikä mikään toimi ja kaikki maksaa valtavasti enemmän kuin nyt, Purra toteaa.

SUOMEN UUTISET