”Tätä ennen tämä sama näytelmä on nähty moneen kertaan: Kreikan ensimmäinen pelastuspaketti, Irlannin rahalähetys, Portugalin kautta maksetut Saksan ja Ranskan pankkien tuet, Kreikkaan lähetetty toinen pelastuspaketti, Espanjan koko pankkisektorin pönkittäminen sekä kreikkalaisten lainakorkojen leikkaaminen ja maksuaikojen pidentäminen.

Nyt on vuorossa Kyproksen keinottelu ja finanssiteollisuuden vilpillinen vedätys, jonka Kypros on tehnyt mahdolliseksi. On alettu pelastaa rahoja, joiden alkuperä on hyvin kyseenalainen.”

Näillä sanoilla alkaa perussuomalaisten perjantaina jättämä välikysymys. Puolue haluaa varmistaa Kypros-tukipaketin käsittelyn Eduskunnassa ja pakottaa Suomen hallituksen edustajat perustelemaan, miksi jo kolmannes EU:n jäsenvaltioista on tullut suomalaisen veronmaksajan kukkarolle.

– EU:n pankkivalvoja tutki pankkien kykyä selviytyä kriisioloissa tekemällä niille stressitestit. Tuloksena oli Kyproksen suurimpien pankkien osalta puhtaat paperit. Eikö tämä herätä hallituksessa kiinnostusta, miten ihmeessä näin voi olla, perussuomalaiset kysyvät.

Lue välikysymys kokonaisuudessaan täältä >

PS VERKKOTOIMITUS