Peräti kaksi kolmasosaa ranskalaisista on huolissaan väestönvaihdoksesta, kertoo presidentinvaaleihin liittyvä mielipidekysely. Maahanmuutto tulee olemaan yksi tulevien presidentinvaalien tärkeistä keskustelunaiheista. Ranskassa pidetään presidentinvaalit huhtikuussa 2022.

Ranskan tuleviin presidentinvaaleihin liittyvässä mielipidekyselyssä oli yhtenä kysymyksenä tiedusteltu, ovatko ranskalaiset huolissaan väestönvaihdoksesta, kertoo Le Figaro -lehti. Tulosten mukaan peräti 67 prosenttia ranskalaisista oli huolissaan asiasta.

Ranskalainen kirjailija Renaud Camus on kehittänyt käsitteen ”Grand Remplacement”, joka tarkoittaa ranskalaisten korvautumista muilla kansoilla. Kyselyn sanamuoto kuului seuraavasti:

”Jotkut puhuvat väestönvaihdoksesta (Grand Remplacement), jossa eurooppalainen, valkoinen ja kristitty väestö on vaarassa kuolla sukupuuttoon Maghreb-maista (Marokko, Algeria, Tunisia ja Libya) ja mustasta Afrikasta tulevan muslimimaahanmuuton seurauksena. Uskotteko, että sellainen ilmiö voi tapahtua Ranskassa?”

Vastanneista 61 prosenttia oli sitä mieltä, että kyseinen ilmiö voi tapahtua Ranskassa. Jatkokysymykseen ”oletteko huolissanne tästä ilmiöstä” peräti 67 prosenttia vastasi olevansa huolissaan väestönvaihdoksesta.

Naiset olivat väestönvaihdoksesta prosenttiyksikön verran enemmän huolissaan kuin miehet. Kaikkein suurinta huoli oli Marine Le Penin kansallisen rintaman kannattajien keskuudessa, mutta huolestuneita oli kaikissa puolueissa. Vanhemmat ikäryhmät olivat hieman useammin huolissaan väestönvaihdoksesta kuin nuoret.

Maahanmuutto tulee jälleen olemaan yksi tulevien presidentinvaalien tärkeistä keskustelunaiheista. Ranskassa pidetään presidentinvaalit huhtikuussa 2022. Istuva presidentti Emmanuel Macron ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan, mutta hänen uskotaan pyrkivän jatkokaudelle. Hänen päähaastajansa on Marine Le Pen.

SUOMEN UUTISET