Kansanedustaja Sheikki Laakso päätti selvittää hallituksen ilmastopolitiikan vaikutuksia Suomeen tuleviin investointeihin. Hän kääntyi selvityksessään Twitter-yleisönsä puoleen ja pyysi niin seuraajiltaan kuin kollegoiltaan tietoa tapauksista, joissa yritykset olisivat nimenomaan ”maailman kunnianhimoisimman ilmastotavoitteen” myötä valinneet investointiensa kohteeksi Suomen.

RKP:n kansanedustaja Andreas Adlercreutz vastasi perussuomalaisten Sheikki Laakson haasteeseen. Hän linkkasi vastauksensa jatkoksi Talouselämän artikkelin, jossa kerrotaan peräti 30 miljardin euron ulkomaisista investoinneista Suomeen.

Yhtäkään toteutunutta investointia ei listalta löydy

Adlercreutzin jakamaa artikkelia ei kuitenkaan tarvitse lukea pitkään ennen kuin käy selväksi, että siinä listataankin toteutuneiden investointien sijaan mahdollisia tulevaisuuden investointeja.

Artikkelin kokonaan lukevalle selviää, että mainintaa yhdenkään hankkeen tulosta Suomeen ilmastotavoitteiden vuoksi ei tekstistä löydy.

Koska ilmastotoimien kannattajat olisivat epäilemättä mielellään näpäyttämässä Laaksoa ja kertomassa ideologiansa ansioista, voitaneen todeta, ettei nimenomaan ilmastotavoitteiden vuoksi toteutuneista hankkeista löydy ainuttakaan esimerkkiä.

Suomi ei hyödy muita maita kireämmästä politiikasta

Kansanedustaja Laakso alleviivaakin nyt sitä monille epämiellyttävää totuutta, että yksikään toteutunut tai varmistunut investointi ei olisi Suomelta mennyt ohi, vaikka Suomen ilmastotavoitteet olisivat samalla tasolla kuin muualla Euroopassa.

– On aivan ilmeistä, ettemme hyödy muita Euroopan maita kireämmistä ilmastotavoitteista millään tavalla, Laakso sanoo.

– Ne eivät tuo meille lisäinvestointeja eivätkä lisää työpaikkoja. Ilmastotavoitteet ovat suoraan sanottuna vain nykyisen hallituksen keino kerätä enemmän veroja, Laakso päättää.

Mikäli uutta tietoa ilmastotavoiteperusteisesti tehdyistä investoinneista jatkossa löytyisi, pyytää Laakso Suomen Uutisten lukijoita ilmoittamaan niistä hänelle sähköpostilla henkilökohtaisesti.

Suomen Uutiset