Kansainvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n mukaan tavoite 1,5 celsiusasteen lämpenemisestä vuoteen 2050 mennessä ei toteudu vapaaehtoisesti. Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne pelkää, että ilmastopaniikin varjolla ajettu totalitarismi, jonka avulla kuvitellaan voitavan pelastaa planeetta, saattaa lopulta johtaa sanoinkuvaamattomaan inhimilliseen katastrofiin.

Esimerkiksi Manchesterin yliopiston energian ja ilmastomuutoksen professori Kevin Anderson väittää, kansanedustaja Lulu Ranteen mukaan aivan oikein, ettei tuloillaan oleva teknologia ehdi vähentää päästöjä tarpeeksi nopeasti. Tilalle Anderson kuitenkin esittää kaiken aineellisen ja energian kulutuksen nopeaa leikkaamista, vaikka väkisin.

– Hänen mukaansa koko planeetan pitäisi olla hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä. Kehittyneissä maissa, kuten Suomessa, tämä tarkoittaisi hiilijalanjäljen pienentämistä jopa yhteen kahdestoistaosaan nykyisestä. Tuloksena olisi Pohjois-Korean elintaso, kuten perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi Ylen suuressa vaalitentissä 20.3., Ranne sanoo.

Ratkaisuna totalitaristinen kontrolli

Kun ilmastotavoitteet karkaavat jatkuvasti kauemmas, esitetään yhä useammin ratkaisuksi elintason pakkoleikkausta ja ihmisten arjen kontrolloimista.

– Saksassa kansanäänestysaloite vaati Berliiniä leikkaamaan peräti 95 prosenttia hiilipäästöistään vuoteen 2030 mennessä. Äänestys pidettiin 26.3. Kaupunkilaiset eivät suostuneet leikkauksiin, Ranne kertoo.

Hollannin hallitus haluaa lopettaa tuhansia maatiloja pakolla. Kansa nousi 15.3.2023 aluevaaleissa vastarintaan. Viljelijäkansalaisten liike eli Boer-Burger Beweging (BBB) nousi kerralla Hollannin ylähuoneen eli senaatin suurimmaksi puolueeksi. Ranne pitää kuvaavana, että puolue on oikopäätä määritelty oikeistopopulistiseksi yrityksenä marginalisoida ja vähätellä sitä.

– Totalitarismiin kuuluu jokaisen yksilön elämän kaikkien osa-alueiden ideologiaperusteinen kontrollointi. Demokraattisesti kehittyneiden maiden energian- ja muun kulutuksen nopea leikkaaminen murto-osaan vaatisi mahdottomia tarjonnan ja yksilön kulutuksen pakkoleikkauksia.

EU totalitarismin tiellä

EU on juuri tällä kaiken kontrolloinnin tiellä: energian kulutuskatto, pakkoremontit, polttomoottorikielto, ennallistamisvaatimukset… lista on loputon. EU:n typpilainsäädäntö jumitti Hollannin kehittämisen. Pääministeri Mark Rutten hallituksen vastaus oli aie lopettaa väkisin 3 000 maatilaa ja maatalouteen liittyvää yritystä, kuten lannoitevalmistajia.

– Ympäristötotalitaristit eivät halua odottaa teknologiaratkaisuja, vaan leikata kaiken kulutuksen väkisin esiteolliselle ajalle.

Unohtuu, että vain työnjako, erikoistunut tuotanto ja kulutus mahdollistavat 8 miljardin väestön hengissä pitämisen jakamalla alkutuotannon ylijäämää kaikkien saataville. Kulutuksen nopea pudotus murto-osaan aiheuttaisi globaalin ruokakriisin, kun yhä useamman pitäisi huolehtia itse omasta ravinnonhankinnastaan. Se ei ole enää mahdollista.

– Käytännön ongelmia ei ole koskaan ratkaistu ideologioilla. Sri Lanka romahti pakollisella luomuviljelyllä. Kambodžan punaisten khmerien ”Vuosi nolla” -utopiassa jokainen päätyi kuokkimaan maata ideologian rautaisessa otteessa. Miljoonia kuoli, Ranne varoittaa.

Vihreät khmerit

Ilmastopaniikin varjolla ajetaan pakkovaltaa, jolla kuvitellaan voitavan pelastaa planeetta.

– Tosiasiassa khmerien väri on nyt vain vihreä. Ajatus, että ihmiskunnan kulutus, mukaan lukien energia, ajettaisiin väkisin ja nopeasti 1,5 ⁰C:n tavoitteen vaatimaan murto-osaan, on jo uinut poliittiseen päätöksentekojärjestelmään.

– Ajatus pitää sisällään sanoinkuvaamattoman inhimillisen katastrofin ainekset. Ajattele, ketä äänestät, Ranne vetoaa.

Suomen Uutiset