

Kaavio: Kantar TNS Oy:n tekemä mielipidetiedustelu.
Toimitus suosittelee
Kantar selvitti: Suuri enemmistö suomalaisista haluaa ennemmin kohtuuhintaista energiaa kuin pitäytyä ylikireissä ilmastotavoitteissa
Perussuomalaiset on teettänyt Kantar TNS Oy:llä mielipidetiedustelun, jossa kysyttiin, onko energian ja sähkön kohtuuhintaisuus tärkeämpää kuin se, että Suomi on vuonna 2035 hiilineutraali. Kyselyn tulos on selvä: 68 prosenttia suomalaisista kokee, että energian kohtuuhintaisuus on tärkeämpää kuin hallituksen muuta EU:ta huomauttavasti kireämpi hiilineutraalisuustavoite.
Kyselyssä eroteltiin vastaukset myös puoluekannatuksen mukaan. Huomionarvoista on, että kokoomuksen kannattajista jopa 74 prosenttia ja keskustan kannattajista 81 prosenttia oli väittämän kanssa samaa mieltä, vaikka kokoomus on kertonut vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteen olevan puolueelle kynnyskysymys. SDP:nkin osalta 57 prosenttia kannattajista koki, että edullinen energia on tärkeämpää.
– Näyttää selvästi siltä, että kokoomus, keskusta ja SDP eivät kuuntele kannattajiaan, vaan ajavat väkisin kannattajilleen epämieluista politiikkaa. Ja kyllä, se maksaa paljon, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa.
Hiilineutraalisuustavoite vuoteen 2050
Perussuomalaiset vaatii hiilineutraalisuustavoitteen siirtämistä EU:n yleiselle tasolle vuoteen 2050.
– EU:n tavoite on 15 vuotta myöhemmin kuin Suomella. Esimerkiksi Ruotsilla ja Saksalla se on kymmenen vuotta myöhemmin, ja monet puhuvat, että sekin on liian aikaisin.
– Näissä maissa ajatellaan kotitalouksien ostovoimaa ja teollisuuden kilpailukykyä. Meillä Suomessa kokoomus, sosiaalidemokraatit ja keskusta toistavat vihreiden vaatimusta ja uskovat ikiliikkujaan, joka ei maksa mitään, mutta antaa paljon. Taivaalta sataa tähtipölyä, kunhan Suomi vähentää päästöjään selvästi enemmän ja nopeammin kuin muut maat. Nämä utopistiset väitteet eivät perustu tosiasioihin, Purra toteaa.
Toimien oltava perusteltavia
Purra korostaa, että perussuomalaiset ei vastusta ilmastotoimia, mutta toimien tulee olla taloudellisesti ja teknologisesti perusteltuja ja ja sellaisia, että kansalaiset niistä oikeasti selviävät.
– Suhtautuminen hiilineutraalisuustavoitteeseen erottaa perussuomalaiset kaikista muista puolueista. Mielipidetiedustelu näyttää, että myöskään Suomen kansa ei ymmärrä hirttäytymistä käytännössä hatusta vedettyyn vuosilukuun. Suomen ilmastopolitiikka on poseeraavaa. Sillä halutaan saada kansainvälisillä kentillä ihailua ja hyväksyntää. Muuta positiivista vaikutusta sillä ei suomalaisille ole. Maapallon lämpötilaan Suomen toimilla ei ole minkäänlaista vaikutusta, Purra päättää.
Katso tutkimuksen tarkemmat tietot täältä >
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hiilineutraalisuustavoite 2050 hiilineutraalisuustavoite 2035 ylikunnianhimoiset ilmastotavoitteet mielipidekysely ilmastotoimet Kantar-TNS päästövähennystavoitteet ostovoima sähkön hinta Energian hinta Riikka Purra Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas kehottaa luottamaan Nasan tutkimukseen: ”Suomi on sitonut enemmän hiiltä kuin tuottanut päästöjä”

Berliinistä ei tulekaan hiilineutraali 2030 – kunnianhimoiset ilmastotavoitteet eivät kiinnostaneet kansanäänestyksessä

Lulu Ranne: Ilmastotavoitteet johtavat totalitarismiin – Suomea uhkaa Pohjois-Korean elintaso

Sanna Marin ilmoitti topakasti vastustavansa EU-yhteisvelkapaketteja – Purra: ”Ei ole uskottavaa”

Orpolla meni pasmat sekaisin – Purra huomautti, että kokoomuksen kannattajille kohtuuhintainen energia on selvästi ilmastokunnianhimoa tärkeämpää

SDP:n ilmastokunnianhimolla ei ole mitään rajaa: Vaalien jälkeen väläytetään jo planeetan pelastamista

Vigelius: SDP voisi ottaa maahanmuuttopolitiikassa oppia Tanskan sosialidemokraateilta

Perussuomalaiset: Suomi ei saa hyväksyä eikä edistää EU:n uutta yhteisvelkaa tai tulonsiirtopaketteja
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.