

Kaavio: Kantar TNS Oy:n tekemä mielipidetiedustelu.
Toimitus suosittelee
Kantar selvitti: Suuri enemmistö suomalaisista haluaa ennemmin kohtuuhintaista energiaa kuin pitäytyä ylikireissä ilmastotavoitteissa
Perussuomalaiset on teettänyt Kantar TNS Oy:llä mielipidetiedustelun, jossa kysyttiin, onko energian ja sähkön kohtuuhintaisuus tärkeämpää kuin se, että Suomi on vuonna 2035 hiilineutraali. Kyselyn tulos on selvä: 68 prosenttia suomalaisista kokee, että energian kohtuuhintaisuus on tärkeämpää kuin hallituksen muuta EU:ta huomauttavasti kireämpi hiilineutraalisuustavoite.
Kyselyssä eroteltiin vastaukset myös puoluekannatuksen mukaan. Huomionarvoista on, että kokoomuksen kannattajista jopa 74 prosenttia ja keskustan kannattajista 81 prosenttia oli väittämän kanssa samaa mieltä, vaikka kokoomus on kertonut vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteen olevan puolueelle kynnyskysymys. SDP:nkin osalta 57 prosenttia kannattajista koki, että edullinen energia on tärkeämpää.
– Näyttää selvästi siltä, että kokoomus, keskusta ja SDP eivät kuuntele kannattajiaan, vaan ajavat väkisin kannattajilleen epämieluista politiikkaa. Ja kyllä, se maksaa paljon, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa.
Hiilineutraalisuustavoite vuoteen 2050
Perussuomalaiset vaatii hiilineutraalisuustavoitteen siirtämistä EU:n yleiselle tasolle vuoteen 2050.
– EU:n tavoite on 15 vuotta myöhemmin kuin Suomella. Esimerkiksi Ruotsilla ja Saksalla se on kymmenen vuotta myöhemmin, ja monet puhuvat, että sekin on liian aikaisin.
– Näissä maissa ajatellaan kotitalouksien ostovoimaa ja teollisuuden kilpailukykyä. Meillä Suomessa kokoomus, sosiaalidemokraatit ja keskusta toistavat vihreiden vaatimusta ja uskovat ikiliikkujaan, joka ei maksa mitään, mutta antaa paljon. Taivaalta sataa tähtipölyä, kunhan Suomi vähentää päästöjään selvästi enemmän ja nopeammin kuin muut maat. Nämä utopistiset väitteet eivät perustu tosiasioihin, Purra toteaa.
Toimien oltava perusteltavia
Purra korostaa, että perussuomalaiset ei vastusta ilmastotoimia, mutta toimien tulee olla taloudellisesti ja teknologisesti perusteltuja ja ja sellaisia, että kansalaiset niistä oikeasti selviävät.
– Suhtautuminen hiilineutraalisuustavoitteeseen erottaa perussuomalaiset kaikista muista puolueista. Mielipidetiedustelu näyttää, että myöskään Suomen kansa ei ymmärrä hirttäytymistä käytännössä hatusta vedettyyn vuosilukuun. Suomen ilmastopolitiikka on poseeraavaa. Sillä halutaan saada kansainvälisillä kentillä ihailua ja hyväksyntää. Muuta positiivista vaikutusta sillä ei suomalaisille ole. Maapallon lämpötilaan Suomen toimilla ei ole minkäänlaista vaikutusta, Purra päättää.
Katso tutkimuksen tarkemmat tietot täältä >
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hiilineutraalisuustavoite 2050 hiilineutraalisuustavoite 2035 ylikunnianhimoiset ilmastotavoitteet mielipidekysely ilmastotoimet Kantar-TNS päästövähennystavoitteet ostovoima sähkön hinta Energian hinta Riikka Purra Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas kehottaa luottamaan Nasan tutkimukseen: ”Suomi on sitonut enemmän hiiltä kuin tuottanut päästöjä”

Berliinistä ei tulekaan hiilineutraali 2030 – kunnianhimoiset ilmastotavoitteet eivät kiinnostaneet kansanäänestyksessä

Lulu Ranne: Ilmastotavoitteet johtavat totalitarismiin – Suomea uhkaa Pohjois-Korean elintaso

Sanna Marin ilmoitti topakasti vastustavansa EU-yhteisvelkapaketteja – Purra: ”Ei ole uskottavaa”

Orpolla meni pasmat sekaisin – Purra huomautti, että kokoomuksen kannattajille kohtuuhintainen energia on selvästi ilmastokunnianhimoa tärkeämpää

SDP:n ilmastokunnianhimolla ei ole mitään rajaa: Vaalien jälkeen väläytetään jo planeetan pelastamista

Vigelius: SDP voisi ottaa maahanmuuttopolitiikassa oppia Tanskan sosialidemokraateilta

Perussuomalaiset: Suomi ei saa hyväksyä eikä edistää EU:n uutta yhteisvelkaa tai tulonsiirtopaketteja
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää