Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Joakim Vigelius sanoo, että tulevissa hallitustunnusteluissa ja hallitusneuvotteluissa tulisi jo siirtyä abstraktista arvopohjapuheesta tosiasioihin ja siihen, mitä suomalaisten hyväksi voidaan tehdä.

Tunnustelut Suomen seuraavan hallituksen muodostamiseksi alkavat pääsiäisen jälkeen kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon johdolla.

Perussuomalaiset on valmis hallitusyhteistyöhön, mikäli perussuomalaisille tärkeiden asioiden edistäminen, kuten maahanmuuttopolitiikan kiristäminen, onnistuu.

Duunarille palkasta enemmän käteen

SDP on jo etukäteen ilmoittanut, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa ei onnistu.

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Joakim Vigelius ihmettelee, miten demarit voisivat hallituksessa onnistua kokoomuksen kanssa yhtään paremmin, koska puolueiden talouslinjaukset ovat niin kaukana toisistaan.

– Sen kun tietäisi, miksi SDP on ilmoittanut, että yhteistyö nimenomaan perussuomalaisten kanssa ei käy. Tosiasiassa me olemme joissain asioissa täysin samalla linjalla SDP:n kanssa, kuten siinä, että duunarilla pitää jäädä palkasta enemmän käteen. Näissä asioissa yhteistä säveltäkin voisi löytyä, Vigelius sanoi eilen MTV:n Asian ytimessä -ohjelmassa.

Arvopohjaa ja poliittista heikkalaatikkopeliä

Perussuomalaisille kynnyskysymys on puuttuminen humanitaarisen maahanmuuton edellytyksiin. Vigelius toivookin Suomeen tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja talouskuria. Hän esittää että SDP maahanmuuttopolitiikassa ottaisi oppia Tanskan sosialidemokraateilta.

– Näkisin, että yhteistyö myös SDP:n kanssa voisi olla mahdollista, mutta se vaatisi kompromisseja myös perussuomalaisten suuntaan. Jostain syystä toistaiseksi ei ole näytetty kyvykkyyttä tulla missään kysymyksessä meitä vastaan. Sen sijaan on puhuttu vain abstraktista arvopohjasta. Mielestäni se on vain retorista politiikan hiekkalaatikkopeliä.

Maahanmuuttoon pohjoismaiset kiristykset

Tanskan ohella myös Ruotsissa on äskettäin kiristetty maahanmuuttopolitiikkaa, ja työperäiselle maahanmuutolle on valmisteltu toimeentulorajat. Perussuomalaiset tavoitteleekin Suomeen yleisesti samaa maahanmuuttopolitiikan kiristettyä tasoa kuin muissa Pohjoismaissa.

– Työperäinen maahanmuutto ei voi perustua siihen, että työperäisten tulijoiden toimeentulosta merkittävä osa nojaa tulonsiirtoihin valtion varoista. Tulijan on siis Suomessa tultava toimeen omalla työllään, Vigelius sanoi.

SUOMEN UUTISET