Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri vaatii blogissaan, että rajalla tehtävän koronatestin lisäksi Suomeen tulijoilta pitäisi vaatia myös vähintään 72 tunnin sisällä otetun negatiivisen koronatestin todistusta, kuten 21 muutakin EU-maata tekee.

Pääministeri Sanna Marin toi esille sunnuntaina 28.3. Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että oppositiosta tuodaan keskusteluun, että negatiivisen koronatodistuksen vaatiminen maahan saapuvilta olisi yksinään ratkaisu.

– Väärin. Olemme todenneet, että rajalla tehtävän testauksen lisäksi pitää ottaa käyttöön esimerkiksi enintään 72 tuntia ennen otetun negatiivisen koronatestin todistus, kuten muun muassa 21 muuta EU-maata tekevät, Leena Meri kirjoittaa.

Kaikki työkalut käyttöön ennen liikkumisrajoituksia

Meri kysyy, eikö pitäisi olla niin, että kaikki mahdolliset työkalut terveysturvallisen rajanylityksen eteen otetaan käyttöön ennen kuin liikkumisrajoitukset tuodaan pöytään. Hallitus on toisaalta pahasti myöhässä, koska erilaiset muuntovirukset, jotka tarttuvat 30-50 % herkemmin, jylläävät jo Suomessa.

– Hallituksen esitystä on vaadittu kuukausikaupalla. On kuulemma edelleen valmistelussa… Sitä odotellessa sitten. Ministeriaitiosta on sanottu, että rajalta tulee vain noin 2 % tartunnoista. Eikö siinä pitäisi olla tässä tilanteessa nollatoleranssi? Meri kysyy.

Suomen Uutiset