TÄSSÄ NUMEROSSA

KOLUMNIT

Pääkirjoitus: Johan Sederholmin syvä uni

Timo Soini: Nyt tulee tulosta

PÄÄJUTUT

PS: Kreikan velkoja ei leikata. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho painottaa, etteivät perussuomalaiset hyväksy Kreikan velkojen leikkauksia.

Soini Obaman vieraana: Yhteistyö ja suhteet vahvistuivat. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama järjesti historiallisen tapaamisen Pohjoismaiden päämiesten kanssa. Kutsun Valkoiseen taloon saivat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja ulkoministeri Timo Soini.

Terho valtion omistajaohjauksesta: Johtajien bonuksia karsitaan, erokorvaukset puolitetaan. Valtionyhtiöiltä kielletään veroparatiisien käyttö ja aggressiivinen verosuunnittelu. Myös valtionyhtiöiden johtajien bonuksia karsitaan ja reilusti.

”Paskalaki” lievenee perussuomalaisten ansiosta. Jätevesijärjestelmiä ei tarvitse rakentaa, ellei asunto sijaitse pohjavesialueella tai alle 100 metrin päässä vesistöistä. Muutos vapauttaa jopa 280 000 pientaloa kalliilta jätevesiremontilta

Vähämäki: Säädöksiä purettava teknologian tieltä. Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki puhuu sujuvammasta Suomesta ja sääntelyn vähentämisestä. Diplomi-insinöörinä Vähämäki keskittyy tekniikan antamiin mahdollisuuksiin.

Nyt tehdään perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa! Turvapaikan Suomesta saavien perheenyhdistäminen kiristyy ja monet muut vetovoimatekijät ovat viimein poistumassa, kun perussuomalaisten vaatimat maahanmuuttopoliittiset muutokset toteutuvat.

PS tyrmää komission sakkoehdotuksen. ”EU:n pitäisi maksaa Suomelle turvapaikanhakijoista”. 

Halla-aho tyrmää taakanjaon: Turvapaikanhakijat Lähi-itään ja Afrikkaan. Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Hallaahon mielestä Euroopan tulisi perustaa vastaanotto- ja rekisteröintikeskuksia tulijoiden lähtömaiden lähelle ja käsitellä kaikki hakemukset siellä.

S-ryhmä kehittää keinoja turvapaikanhakijoiden työllistämiseksi. ”Hukkaan heitettyä rahaa”. Työllistämistoimien suuntaaminen vastaanottokeskuksiin on hukkaan heitettyä rahaa, sillä suurin osa turvapaikanhakijoista ei saa oleskelulupaa, vaan heidät on tarkoitus käännyttää takaisin lähtö- maahan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

Myös Suomi voi olla Isisin kohde. Terrorismin tutkija kummastelee, miksi poliitikot ovat yllättävän vähän kiinnostuneita terrorismista – perussuomalaisia lukuun ottamatta.

Jäsenkysely. 

Oikeus- ja työministeri Lindström: Tarvitsemme lisää pysyviä työpaikkoja. Perussuomalainen oikeus- ja työministeri Jari Lindström haluaa tuoda työllisyyden hoitoon kipeästi kaivattua uutta potkua. Sitä tarvitaan, kun työttömyys koettelee satojatuhansia suomalaisia.

Hallituksen mullistava uudistus: Työttömyysturvalla yrittäjäksi. Hallituksen työllisyyspaketilla pyritään lyhentämään työttömyyden kestoa ja helpottamaan työttömien siirtymistä uudelleen työelämään. Hallitus tavoittelee vaalikauden aikana 110 000 uutta työpaikkaa.

Tulevaisuuden työpaikat ovat jo täällä. Matkailualalle jopa 40 000 uutta työpaikkaa. Tulevaisuuden työpaikat löytyvät todennäköisimmin matkailun, puunjalostusteollisuuden, digitaalisen osaamisen, cleantechin tai kiertotalouden parista. Se selviää SAK:n tuoreesta työllisyysselvityksestä.

Tehosta työn saantia oppisopimuksella. 

Työkyvyttömyydestä uudelle alalle. Työkyvyttömyyden kokenut Pirjo Friman, 55, löysi uuden alan yksityisen urapalvelun avulla.

Avotyöllistetyt Samuli ja Pasi – ”Korvaamaton apu koko työyhteisölle”. Työ on yksi tärkeä sisältö aikuisen ihmisen elämässä. Samalla tavalla se antaa sisältöä ja merkitystä myös kehitysvammaiselle henkilölle. Tästä hyvinä esimerkkeinä Salessa työskentelevät Samuli ja Pasi.

Kaksi sukupolvea samassa valtuustossa. Kun eteläisessä Satakunnassa sijaitsevat Eurajoen ja Luvian kunnat ensi vuoden alusta yhdistyvät, tullaan näkemään politiikassa melko harvinainen tilanne, sillä silloin isä ja poika istuvat samassa kunnanvaltuustossa samaan aikaan.

Lataa lehti pdf-muodossa:

Politiikka-osio (3,5 pdf, Mb)

Työllisyysliite (pdf, 1,5 Mb)

Järjestöliite (1,1 Mb, pdf)