On helppo saada rasistin leima, jos väittää muslimimaahanmuuttajien valitsevan puolisoikseen sukulaisiaan. Väite ei kuitenkaan ole tuulesta temmattu, ja kalliin hinnan serkusavioliitoista maksavat maahanmuuttajien omat lapset.

Maahanmuuttajavaltaisessa, etenkin turkkilaisten ja arabien asuttamassa Neuköllnissä kuolee tuplasti enemmän vastasyntyneitä kuin muissa kaupunginosissa. Kaupunginosan terveysasioista vastaava virkamies epäilee syyksi alueella yleisiä serkusavioliittoja, Berliinissä asuva suomalaistoimittaja Pertti Rönkkö raportoi Facebookissa.

Missään muualla Berliinissä ei kuole vastasyntyneitä yhtä paljon kuin Neuköllnissä.

Epäily perustuu tutkittuun tietoon. Vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan joka neljäs turkkilaisnainen elää Saksassa sukulaisavioliitossa, Berliner Morgenpost kertoo.

Missään muualla Berliinissä ei kuole vastasyntyneitä yhtä paljon kuin Neuköllnissä, jossa tuhannesta vastasyntyneestä ensimmäisen elinvuoden aikana kuolee keskimäärin 5,3 lasta. Hyväosaisella Steglitz-Zehlendorfin alueella vastaava luku on 1,4 ja koko Berliinissä 3,1.

Neuköllnin terveysviranomaisten mukaan kuolleisuus painottuu ulkomaalaisten vanhempien lapsiin. Erityisen huolissaan viranomaiset ovat siitä, että lapsikuolleisuus on Neuköllnissä kasvussa, kun se muualla Berliinissä ja Saksassa laskee.

Neuköllnin kaupunginosan pormestari Falko Liecke (CDU) on pyrkinyt puuttumaan ongelmaan, mutta serkusavioliittojen ongelmien nostaminen esille on tuonut hänelle rasistin leiman.

Suomen Uutiset