Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on huolissaan hallituksen tavasta rahoittaa politiikkaansa. Hallitus on rahoittamassa toimiaan muun muassa myymällä reilusti valtion omaisuutta.

– Miksi vaalilupauksia ja syömävelkaa rahoitetaan kansallisomaisuuden myynnillä, vaikka velka olisi halpaa? Onko kyse EU-komission tarkkailun ja luottoluokittajien reaktion välttelystä kalliiseen hintaan. Saankohan vastauksen? Mäkelä tivasi eduskunnan eilisessä täysistunnossa.

Mäkelä kutsuu hallitusta EU:n sätkynukeksi, joka mieluummin pistää teuraaksi lypsävän lehmän kuin suututtaa komission.

– Veronmaksajien omaisuus ollaan valmiita uhraamaan, jotta voidaan maksaa edes pieni osa omista vaalilupauksista, kavereidensa kovapalkkaiset palkkiovirat sekä muun syömävelan. Tämä on kunnon toverisosialismia!

EU:n päästötavoitteet uhkaavat työpaikkoja

Kansanedustaja Arja Juvonen on huolissaan siitä, että EU:n epärealistiset päästötavoitteet, joita Suomi noudattaa jopa korostetusti, ovat myrkkyä kotimaisille työpaikoille.

– Pitää huolehtia, että suomalainen teollisuus säilyy. Suomalaisen teollisuuden tukeminen ja tehtaan savupiippu ovat ekotekoja.

Perussuomalaiset ovat esittäneet ratkaisuksi päästötulleja muun muassa Kiinasta tuotaville epäekologisesti valmistetuille halpatuotteille.

SUOMEN UUTISET