Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen arvostelee hallituksen hitautta ja saamattomuutta taistelussa koronavirusta vastaan.

– Leimallista hallituksen toiminnalle koronaepidemian hoidossa on ollut se, että se ei ole pystynyt tekemään nopeita päätöksiä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, Jukka Mäkynen toteaa.

– Hallituksella on ollut varautua tähän pandemiaan jo useita viikkoja. Esimerkiksi maailman terveysjärjestö WHO julisti jo 30.1.2020, että koronavirus aiheuttaa maailmanlaajuisen hätätilan.

Missä viipyvät varsinaiset kiellot?

Kaikki eivät piittaa hallituksen myöhästyneestä kehoituksesta välttää turhaa liikkumista.

– Meillä on myös tiedossa se, että THL:llä oli väärä tilannekuva koronan riskeistä. Olemme lukeneet lehdistä, että erilaisista suojavarusteista on pulaa jopa sairaanhoitohenkilökunnalla. Ja hallitus edelleen vatuloi eikä selvästikään kykene toimimaan, Mäkynen arvostelee.

– Hallitus ei oikeastaan ole kyennyt määräämään minkäänlaista kieltoa, vaikka sillä on ollut siihen hyvin aikaa. Kansalaiset alkavat turhautua tähän toimintaan ja koronaepidemia pahenee koko ajan. Tehohoitopaikat tulevat loppumaan ja osa koronaan sairastuneista tulee kuolemaan hallituksen viivyttelyn takia.

Suomea odottaa pian Italian kohtalo

Mäkysen mielestä onkin syytä kysyä, että missä mennään ja miten tämä hallitus selviäisi sodanajan olosuhteissa.

– Koronaepidemian aikana on tullut hyvin selväksi, että Marinin hallitus ei pysty tekemään nopeita päätöksiä kansalaisten hengen ja terveyden ollessa vakavasti uhattuna, vaan se miettii loputtomiin ratkaisuja, kunnes on jo liian myöhäistä ja nyt myös Suomi saattaa kokea Italian kohtalon koronan aiheuttamissa kuolemissa.

– Jos hallituksen paljon mainostettu ”viisikko” olisi sota-ajan hallituksessa, niin vihollinen olisi jo vallannut Suomen ja hallituksessa mietittäisiin vieläkin erilaisissa työryhmissä, että voiko sotilaita asettaa liikekannallepanolle, Mäkynen sanoo.

SUOMEN UUTISET