

Mäkynen: Miten Marinin hallitus toimisi, jos vihamielinen valtio hyökkäisi Suomeen?
Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen arvostelee hallituksen hitautta ja saamattomuutta taistelussa koronavirusta vastaan.
– Leimallista hallituksen toiminnalle koronaepidemian hoidossa on ollut se, että se ei ole pystynyt tekemään nopeita päätöksiä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, Jukka Mäkynen toteaa.
– Hallituksella on ollut varautua tähän pandemiaan jo useita viikkoja. Esimerkiksi maailman terveysjärjestö WHO julisti jo 30.1.2020, että koronavirus aiheuttaa maailmanlaajuisen hätätilan.
Missä viipyvät varsinaiset kiellot?
Kaikki eivät piittaa hallituksen myöhästyneestä kehoituksesta välttää turhaa liikkumista.
– Meillä on myös tiedossa se, että THL:llä oli väärä tilannekuva koronan riskeistä. Olemme lukeneet lehdistä, että erilaisista suojavarusteista on pulaa jopa sairaanhoitohenkilökunnalla. Ja hallitus edelleen vatuloi eikä selvästikään kykene toimimaan, Mäkynen arvostelee.
– Hallitus ei oikeastaan ole kyennyt määräämään minkäänlaista kieltoa, vaikka sillä on ollut siihen hyvin aikaa. Kansalaiset alkavat turhautua tähän toimintaan ja koronaepidemia pahenee koko ajan. Tehohoitopaikat tulevat loppumaan ja osa koronaan sairastuneista tulee kuolemaan hallituksen viivyttelyn takia.
Suomea odottaa pian Italian kohtalo
Mäkysen mielestä onkin syytä kysyä, että missä mennään ja miten tämä hallitus selviäisi sodanajan olosuhteissa.
– Koronaepidemian aikana on tullut hyvin selväksi, että Marinin hallitus ei pysty tekemään nopeita päätöksiä kansalaisten hengen ja terveyden ollessa vakavasti uhattuna, vaan se miettii loputtomiin ratkaisuja, kunnes on jo liian myöhäistä ja nyt myös Suomi saattaa kokea Italian kohtalon koronan aiheuttamissa kuolemissa.
– Jos hallituksen paljon mainostettu ”viisikko” olisi sota-ajan hallituksessa, niin vihollinen olisi jo vallannut Suomen ja hallituksessa mietittäisiin vieläkin erilaisissa työryhmissä, että voiko sotilaita asettaa liikekannallepanolle, Mäkynen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hidastelu sodanaika kiellot tiedottaminen epidemia koronavirus päätöksenteko THL Jukka Mäkynen perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomessa koronaa testataan pihistellen: Omalla rahallakaan ei välttämättä pääse – sairastuneiden todellista määrää ja sijaintia jo lähes mahdotonta tietää

Hallituksen toimia arvostellaan pahenevassa koronatilanteessa: Miksi järeitä päätöksiä tehtiin vasta nyt?

Halla-aho: Julkisesta kulutuksesta on otettava kaikki löysät pois – ”Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen”

Halla-aho: Mitä nopeammin epidemia saadaan kuriin, sitä nopeammin päästään eroon myös poikkeustilasta

Suomi on kiinni ja kansalaiset eristyksissä koronan vuoksi – vihervasemmisto ryhtyi heti torjumaan natseja ja ilmastonmuutosta

Halla-aho: Rajat vuotavat edelleen kuin seula

Turtiainen: Koronaromahdus ajaa Suomen ahtaalle – ”Hallitus on antanut THL:n johtaa maata”

Koponen: Menevätkö veroeuromme koronan vastaisiin toimiin vai WHO:n silkkaan törsäilyyn?
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.