Olemme vääjäämättä menossa kohti pistettä, jossa liikkumista on rajoitettava ensin maan osien välillä ja sitten kaupunkien sisällä – ulkonaliikkumiskielloin, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Moni ihmettelee, miksi hallitus toimii jatkuvasti viikon tai kaksi myöhässä. Tiedetäänhän, että karanteenitoimilla on suurin vaikuttavuus, jos ne toteutetaan ENNEN kuin virus lähtee leviämään hallitsemattomasti, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Halla-aho toteaa, että ”rajat on nyt pantu kiinni”, mutta ne olisi pitänyt panna kiinni jo muutama viikko sitten, eli silloin, kun Bergamosta vielä lennätettiin lasteittain ihmisiä Suomeen, eikä terveysviranomaisilla ollut heidän varalleen mitään toimenpiteitä.

– Tämä ei ole jälkiviisastelua. Asiasta kyllä puhuttiin jo silloin.

Päättäjät pelkäävät vastuuta

Halla-ahon mukaan kyse on vastuun pelosta.

– Radikaalit toimenpiteet, kuten liikkumisrajoitukset, aiheuttavat VARMUUDELLA vahinkoa. Toisessa vaakakupissa ovat itse epidemian aiheuttamat vahingot, jotka ovat sekä epävarmoja että laajuudeltaan tuntemattomia.

– Ennaltaehkäisevissä toimissa on lisäksi se sisäänrakennettu paradoksi, että jos ne toimivat eli ehkäisevät ongelman, ei saada koskaan varmuudella tietää, olisiko ongelmaa ylipäänsä syntynyt, Halla-aho toteaa.

Halla-aho toteaa päättäjien olevan vaikeassa tilanteessa.

– Jos hän tekee kovia päätöksiä tipoittain ja myöhässä, eivätkä ne ratkaise ongelmaa, yleisö huutaa, että olisi pitänyt tehdä enemmän ja aiemmin.

– Jos hän tekee kovia päätöksiä etupainotteisesti ja ne ehkäisevät ongelman, yleisö huutaa, että toimet olivat liioittelua ja panikointia, ja osoittelee päätösten aiheuttamia vahinkoja kuten konkursseja ja työpaikkojen menetyksiä, Halla-aho kirjoittaa.

Italia ja Espanja varoittavia esimerkkejä

Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa, että päättäjät ovat kuitenkin asemissaan juuri siksi, että jonkun on pystyttävä kantamaan vastuuta ja tekemään päätöksiä.

– Päätökset voivat olla vääriä, tai niistä voi koitua itselle poliittista vahinkoa vaikka ne olisivat yhteiskunnan kannalta oikeita. Silti niitä pitää tehdä.

– Suomessa hallituksen vastuuta kasvattaa se, että me emme toimi sokkona. Olemme nähneet Italiassa ja Espanjassa, mitä tapahtuu, jos toimenpiteisiin ei ryhdytä ajoissa.

Lopuksi Halla-aho toteaa kylmäävän tosiasian:

– Tiedän, että rajat vuotavat edelleen kuin seula. Viittaan yllä siihen, että muutama viikko sitten liikenteen rajoittamiselle ei edes nähty tarvetta.

SUOMEN UUTISET