Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kiistää häntä kohtaan esitetyt syytökset.  Mäntylä kertoo tiedotteessaan, että häntä on kuultu esitutkinnassa epäiltynä petoksesta liittyen vuonna 2009-2010 tehtyihin oikeusapuhakemuksiin, joiden perusteella hän on saanut oikeusapua. Syytökset kumppanin tulojen ilmoittamatta jättämisestä ovat perusteettomia.

– Epäilyn mukaan minun olisi tullut ilmoittaa silloisen seurustelukumppanini tulot oikeusapuhakemuksessa, mikä olisi vaikuttanut oikeusavun määrään. Asiallisesti kyse on siitä, olisiko minun tullut ilmoittaa seurustelukumppanini tulot oikeusapuhakemuksessa vai ei. Silloinen seurustelukumppanini asui yli puolet vuodesta ulkomailla eikä maksanut verojaan Suomeen. Olen nämä seikat kertonut oikeusapuviranomaisille. Olen tapahtuma-aikana toiminut viranomaisilta ja avustajaltani saamieni ohjeitten mukaisesti. Kiistän ehdottomasti syyllistyneeni asiassa mihinkään rikokseen, Mäntylä kertoo tiedotteessaan.

Mäntylää on kuultu samantyyppisestä teemasta myös vuonna 2012. Tällöin Mäntylästä tehtiin ilmianto, jonka mukaan hän olisi antanut väärää tietoa velkajärjestelyn yhteydessä salaamalla seurustelukumppanini tulot.

– Olen vuosia sitten päättyneen seurustelusuhteen päättymisen jälkeen joutunut hyvin intensiivisen kiusaamisen kohteeksi, mikä on pitänyt sisällään erilaisia ilmiantoja milloin minnekin. Olen voittanut kaikki nämä erilaiset oikeudelliset ja muut menettelyt, joita näistä ilmiannoista ja muista toimista on seurannut.

Mäntylän mukaan Seiskan tänään julkaisemassa jutussa on runsaasti asiavirheitä. Hän ei lähde julkisuudessa keskustelemaan lehden kanssa.

– Selvitän asiani viranomaisille, joiden toimintaan luotan täydellisesti, Mäntylä summaa.

SUOMEN UUTISET