Suomen Uutiset kirjoitti viime viikolla Sanna Marinin kummallisesta lusmuilusta. Kun eduskunnan kyselytunnilla häneltä vaadittiin Venäjän hupiviisumeiden katkaisemista, pääministeri luikki ensin EU-säädösten ja sitten virkamiesten taakse piiloon.

Kun hallitus ei saa aikaiseksi, kansalaiset käyvät toimeen.

Heinäkuun lopussa jätetty kansalaisaloite sai hallituksen vätystelystä melkoisesti potkua. Torstaina allekirjoittajissa on selvä piikki, ja eilen sunnuntaina allekirjoittajia oli jo lähes neljätuhatta päivässä.

Kansalaisaloite alkaa näin:

”Vaadimme, että Suomen eduskunta ryhtyy nopeasti tarvittaviin toimiin, jotta Suomen valtio ei myönnä uusia viisumeja kansainvälisen lain vastaista hyökkäyssotaa käyvien maiden kansalaisille. Suomen tulee näyttää esimerkkiä muille Euroopan Unionin jäsenmaille ja estää uusien viisumien myöntäminen kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa ja useassa muussa Euroopan Unionin jäsenvaltiossa on jo tehty. Tästä voitaisiin poiketa harkitusti vain humanitäärisistä ja niihin rinnastettavista syistä. Nämä toimet on tarkoitettu tukemaan sanktioita niin kauan, kuin kyseinen maa poistuu maasta, johon se on lainvastaisesti hyökännyt ja kunnes muutkin kansainväliset sanktiot poistetaan.”

Kansalaisaloite löytyy täältä >

SUOMEN UUTISET