On häpeällistä, että Suomi toimii vapaavyöhykkeenä hyökkääjän pääsylle lukratiivisille lomamatkoille muualle Eurooppaan, vaikka muut rajanaapurit Viro, Latvia, Liettua ja Puola sen estävät, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.


Vilhelm Junnilan mielestä SDP:n tulisi uudelleenarvioida suhdettaan Venäjään.

– Kaikki muistavat sosialidemokraattien tiiviit suhteet Venäjään ja keskeisten kummisetien, kuten Paavo Lipposen ja Erkki Tuomiojan, pyrkimykset keskinäisriippuvuuden syventämiseksi. Erilaisista hännystelijöistä puhumattakaan.

– Jopa Euroopan parlamentti on nostanut Lipposen ja esimerkiksi Esko Ahon (kesk.) esimerkeiksi eurooppalaisista poliitikoista, joita Venäjä on palkannut edistämään etuaan, Junnila huomauttaa.

Rinne väläytteli viisumivapautta

Junnila muistuttaa US-blogissaan, kuinka hallitusneuvotteluja edellisten eduskuntavaalien jälkeen johtanut SDP:n puheenjohtaja ja eduskunnan ensimmäinen varapuhemies puhemies Antti Rinne halusi myös viisumivapauden Suomen ja Venäjän välille.

– Suunnitelmat tiivistää yhteistyötä Venäjän kanssa tulivat ilmi samaan aikaan, kun Krimin niemimaan valtaus oli meneillään.

– Venäjän tuorein hyökkäys on jatkunut jo yli 200 vuorokautta. Hallituksella on ollut aikaa oikeusperustaan syventymiseen ja venäläisten viisumien myöntämättä jättämiseen reilusti, Junnila muistuttaa.

Hallitus toimii Putinin matkatoimistona

Junnilan mielestä on häpeällistä, että Suomi toimii vapaavyöhykkeenä hyökkääjän pääsylle lomamatkoille muualle Eurooppaan, vaikka muut rajanaapurit Viro, Latvia, Liettua ja Puola sen estävät.

– Siten pääministeri Sanna Marin ei voi kädet heiluen piiloutua Euroopan unionin, sektoriministereiden ja jopa virkamiesten selän taakse. Ukrainasta sotaa pakenevat naiset ja lapset joutuvat kadulla kohtamaan verenhimoisen miehittäjän tukijoukkoja.

– Sosialidemokraattien tulisi uudelleenarvioida suhdettaan Venäjään ja Marinin johtaman hallituksen päättää, ettei se toimi Putinin matkatoimistona ja salli Putinin vapaamatkustajille iloa, valoa ja hauskuutta, Junnila kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET