Suomen Perusta -ajatuspajan tänään julkaistussa uutuuskirjassa Epäneutraali sukupuolikirja – puheenvuoroja sukupuolikysymyksistä pohditaan vähemmälle huomiolle jääneitä näkökulmia sukupuolikysymyksiin.

Artikkelikokoelman toimittajan Simo Grönroosin mukaan sukupuolikysymyksistä puhutaan nykyään paljon, mutta usein varsin yksipuolisesti.

– Miesten tasa-arvo-ongelmat jäävät usein feminismin jalkoihin ja sukupuolineutraaliutta korostavat puheenvuorot jättävät perinteisten sukupuoliroolien merkitystä pohtivat näkökulmat varjoonsa.

Naisille suunnataan enemmän resursseja

Kirjassa miesaktivisti Henry Laasanen nostaa esiin miesten tasa-arvo-ongelmia ja pohtii sitä, miksi miesten ongelmista ei nouse samanlaista tasa-arvokeskustelua kuin naisten ongelmista. Miesten ongelmista Laasanen nostaa esiin muun muassa alhaisemman eliniän ja huomattavan yliedustuksen syrjäytyneiden ja asunnottomien joukossa.

– Suurin osa ongelmista näyttää olevan miehillä, mutta lähes kaikki tasa-arvoresurssit on suunnattu naisten auttamiseksi, Laasanen ihmettelee.

Kirjassa sukupuolikysymyksiä pohtivat lisäksi kansanedustaja Juho Eerola, teekkari Tiina Ahva, tiedetoimittaja Marko Hamilo, bloggaaja Musta Orkidea, kirjailija Timo Hännikäinen ja kansalaisaktivisti Jukka-Pekka Rahkonen.

Kirja on luettavissa Suomen Perustan verkkosivuilla.

Kirjan tekijät esittelivät aihetta tänään perussuomalaisten Tuumaustunti-tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkitallenne:

SUOMEN UUTISET