Pitkän linjan perussuomalainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) valittiin Malmin lentoaseman ystävät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen syyskokouksessa 30.11. Helsinki-Malmin lentoasemalla. Yhdistys jatkaa Raatikaisen johdolla työtä lentoaseman säilyttämiseksi ja kehittämiseksi huomioiden kulttuuriperinnön ja luontoarvot.

Malmin lentokenttä on edelleen virallisesti lentokenttä, eikä lentotoiminnan kannalta ole tehty vielä mitään peruuttamatonta tuhoa. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu perussuomalaisten Mika Raatikainen on hiljattain jäänyt eläkkeelle rikospoliisin toimestaan henkilökohtaisen eläkeiän perusteella ja haluaa työskennellä aktiivisesti Malmin lentoaseman säilyttämiseksi.

Raatikainen kuvaili kokoukselle kokemustaan näin:

– Olen helsinkiläinen, toiminut rikostutkijana ja tutkinnanjohtajana. Olen toiminut myös YK-rauhanturvaajana ja -poliisina YK:n sihteeristön palveluksessa sekä EU-korruption torjuntaprojektin vetäjänä Jordaniassa, luennoinut ihmisoikeuksista ja kouluttanut poliiseja eri puolilla maailmaa yhteensä yli 10 vuotta.

– Olin eduskunnassa viisi vuotta ja nyt kaupunginvaltuutettuna on kymmenes vuosi menossa, tällä hetkellä kaupunkiympäristölautakunnassa. En ole lentäjä, mutta olen ollut puolustamassa Malmin asioita koko ajan eduskunnassa ja valtuustossa. Yritän parhaani ja kiitän luottamuksesta!

Nyt kaivataan päätöksenteon kokemusta

Nykyinen puheenjohtaja Timo Hyvönen on toiminut yhdistyksen hallituksessa jo kymmenen vuoden ajan. Hän jatkaa edelleen asiaan liittyvien hallintoasioiden seurantaa ja työstämistä.

– Onhan tässä paljon tekemistä. Onneksi Mika on ollut asiassa mukana koko ajan ja pääsee varmasti nopeasti ajan tasalle. Nyt kaivataan nimenomaan poliittisen ja Helsingin kaupungin päätöksenteon kokemusta. Olen erittäin tyytyväinen, että Mika tulee jatkamaan tätä arvokasta työtä. Nyt tarvitaan voimaa!

Yhdistyksen hallitus ajaa Malmin asiaa, mutta siitä löytyy laaja poliittisen päätöksenteon edustus. Hallituksessa on aktiiveja SDP:stä, kokoomuksesta, RKP:sta ja perussuomalaisista. Aiemmin hallituksessa on ollut aktiiveja myös vihreistä.

Minkään puolueen kannattajat eivät halua alueelle asuntoja

Hyvönen kiittää laajapohjaista kokoonpanoa:

– On onni, että hallituksessa on useiden eri puolueiden edustajia. Mielipidemittausten mukaan minkään puolueen kannattajista enemmistö ei halua alueelle asuntoja. Aiemminhan vihreitäkin on ollut mukana, valitettavasti juuri nyt ei. Se on ollut enemmän kuin arvokasta, onhan Malmin lentokenttäalue aivan erityinen luontoarvokohde Helsingissä.

Kokoukseen osallistui runsaat 30 yhdistyksen yli tuhannesta jäsenestä. Kokouksessa käytiin läpi lentokentän nykytilanne, menossa olevat oikeuskäsittelyt sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2023. Raatikaisen lisäksi hallitukseen tuli kolme uutta jäsentä: Erkki Heinonen, Mirko Nieminen ja Håkan Lövdahl. Hallituksen toimikausi vaihtuu vuodenvaihteessa.

Suomen Uutiset