Ilmastokysymykset jakavat mielipiteitä ja poliittisten intohimojen sekoittaminen joukkoon sakeennuttaa soppaa entisestään. Tämän koki ilmastoguru Greta Thunberg Amsterdamissa, kun Palestiina-kannanotot johtivat välikohtaukseen puhujalavalla.

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg osallistui viime sunnuntaina suureen ilmastotapahtumaan Amsterdamissa. Paikalla oli järjestäjän mukaan jopa 70 000 ihmistä. Vaalit ovat tulossa ja ilmastokysymys jakaa maassa mielipiteitä.

– Ilmastokriisin etulinjassa seisovat ovat saaneet tuta sen seuraukset jo vuosikymmenten ajan. He ovat antaneet hälytyksen mutta emme ole kuunnelleet, valtaa pitävät eivät ole kuunnelleet, Greta pauhasi.

Thunberg kutsui lavalle pian kaksi vierasta, palestiinalais- ja afgaaninaiset.

– Oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan liikkeenä meidän on kuunneltava sorrettujen ihmisten, vapauden ja oikeuden puolesta taistelevien ääniä. Ei ilmasto-oikeutta ilman kansainvälistä solidaarisuutta, Greta julisti.

Politisointi suivaannutti katsojan

Tämä oli ilmeisesti liikaa ilmastomiehelle, joka ponnahti katsojien joukosta lavalle. Mies tempaisi (VIDEO) mikrofonin Thunbergin kädestä ja karjaisi:

– Olen tullut tänne ilmastomielenosoitukseen enkä poliittiseen tilaisuuteen.

– Rauhoitu hyvä mies, Greta tokaisi ja Thunbergin hengenheimolaiset kuskasivat miehen kiiruusti pois lavalta.

Thunbergin Fridays for Future –järjestö on saanut pyyhkeitä siitä, että se on Instagram-tilillään arvostellut länsimaista media puolueellisesta suhtautumisesta Israelin ja terroristijärjestö Hamasin väliseen sotaan. Järjestön mukaan media aivopesee kansaa Israelin puolelle.

SUOMEN UUTISET