Suuressa operaatiossa torstaina 23.11. etsittiin Hamasin jäsenten ja sen kannattajien omaisuutta.

Operaation taustalla vaikuttaa Saksan hallituksen päätös kieltää terroristijärjestö Hamasin sekä palestiinalaismyönteisen Samidoun-järjestön toiminta maassa 2.11.

– Olen tänään kieltänyt terroristijärjestö Hamasin kaiken toiminnan, jonka tarkoituksena on tuhota Israelin valtio, sisäministeri Nancy Faeser sanoi lausunnossaan marraskuun alussa.

Saksa jatkaa toimintaa Hamasia vastaan

Saksan tiedustelupalvelu arvioi, että Hamasilla on tällä hetkellä maassa noin 450 jäsentä. Tiedustelupalvelun mukaan heidän toimintansa ulottuu tuenilmaisuista ja propagandatoiminnasta rahoitus- ja varainkeruutoimintaan, jolla terroristijärjestön organisaatiota vahvistetaan ulkomailla.

– Jatkamme johdonmukaista toimintaamme radikaali-islamisteja vastaan. Kielsimme Hamasin ja Samidounin toiminnan Saksassa. Tällä päätöksellä olemme lähettäneet selkeän viestin, että emme suvaitse Hamasin Israelin vastaisen barbaarisen terrorin ylistämistä tai sen tukemista, sisäministeri Faeser sanoi lausunnossaan 23.11.

Operaatiossa mukana yli 300 poliisia

Sisäministerin mukaan useiden Berliinissä tapahtuneiden ratsioiden tarkoituksena sekä valvoa kiellon noudattamista että tutkia ryhmiä tarkemmin.

Pelkästään Berliinissä operaatioon osallistui yli 300 poliisia. Etsintöjä tehtiin Berliinissä 11 paikassa, joista takavarikoitiin todisteita ja omaisuutta. Kaiken kaikkiaan maassa käytiin läpi 15 kiinteistöä. Seitsemän ratsioista liittyi Hamasiin ja neljä palestiinalaisryhmä Samidouniin. Etsinnät tehtiin pääasiassa terroristijärjestön kannattajien kodeissa ja palestiinalaisjärjestö Samidounin tiloissa.

Heli-Maria Wiik