Europarlamentin täysistunnossa keskusteltiin eilen Gazan tilanteesta. Teuvo Hakkarainen (ps/ECR) epäili puheessaan, ovatko rauhanneuvottelut edes mahdolliset.

Strasbourgissa käydyn keskustelun otsikkona oli Humanitaarinen tilanne Gazassa, tarve vapauttaa panttivangit ja saada aikaan tulitaukoon johtava välitön humanitaarinen aselepo sekä rauhan ja turvallisuuden näkymät Lähi-idässä.

Israelilla oikeus puolustautua

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen totesi, että Israelilla on oikeus puolustautua, koska vaihtoehtona olisi antautua viholliselle.

– Entäpä, jos sinun kotiisi ammuttaisiin päivittäin raketteja, vuosi vuoden jälkeen? Ryhtyisitkö vastatoimiin? Varmasti ryhtyisit. Tai sitten luovuttaisit kotisi viholliselle.

Hamas haluaa tuhota juutalaiset

Hakkaraisen mukaan lähtöasetelma on sellainen, että rauhaa on turha odottaa.

– Juutalaisten mereen heittäminen on jokapäiväistä puhetta. Voiko siltä pohjalta edes neuvotella? Hamasin peruskirjassa lukee, että jokainen juutalainen pitää poistaa maan päältä. Tältä pohjalta on turha odottaa rauhaa näiden ihmisten kanssa.

Suomalaisten rahoja vääriin käsiin

Puheensa lopuksi hän sanoi suomalaistenkin avustusrahojen menneen vääriin käsiin ja vääriin tarkoituksiin.

– Gazan väestö on yksiselitteisesti joutunut Hamas-terroristien uhriksi. Ja nyt Euroopan unioni ja Suomi ovat rahoittaneet Gazassa olevia pakolaisia, niin sanottuja pakolaisia, mutta rahat ovat menneet Hamas-terroristeille, jotka ovat rakentaneet niillä luolastoja sairaaloiden ja siviilien alle ja käyttävät siviilejä ihmiskilpinään, Hakkarainen syytti.

SUOMEN UUTISET