

LEHTIKUVA
Palestiinalaisten gallup: Vahva tuki Hamasin terrorihyökkäykselle Israeliin ja ”vapaalle Palestiinalle joelta merelle”
Palestiinalaiset tukevat vahvasti Hamas-terroristijärjestön Israeliin tekemää hyökkäystä. Kolme neljästä palestiinalaisesta hyväksyy Israeliin tehdyn hyökkäyksen ja kannattaa yhtenäistä Palestiinan valtiota ”joelta merelle”. Gazan asukkaista 96 prosenttia on sitä mieltä, että he eivät tule ikinä antamaan Israelille anteeksi.
Gazan alueella ja Länsirannalla asuvat palestiinalaiset tukevat vahvasti Hamas-terroristijärjestön Israeliin 7.10. tekemää hyökkäystä, kertoo äskettäin tehty mielipidekysely. Vastanneista 75 prosenttia hyväksyi Israeliin tehdyn hyökkäyksen ja lähes yhtä moni (74,7 %) kannatti yhtenäistä Palestiinan valtiota ”joelta merelle”.
Palestiinalaisten oman AWRAD-tutkimuslaitoksen suorittamasta kyselytutkimuksesta on uutisoinut Jerusalem Post -lehti, joka kirjoittaa, että maailmalla reaktiot 1 200 ihmisen hengen vaatineeseen Hamasin hyökkäykseen ovat jakautuneita: osa tuomitsee hyökkäyksen ja osa näkee terroristit vapaustaistelijoina.
Selvä enemmistö tukee Hamasin hyökkäystä
Palestiinalaisten keskuudessa suhtautuminen on sen sijaan yksituumaisempaa: selkeä enemmistö tukee hyökkäystä. Kaikkein suurinta kannatusta hyökkäys nautti Länsirannalla asuvien palestiinalaisten keskuudessa. Heistä yli 83 prosenttia hyväksyi hyökkäyksen. Vain 6,9 prosenttia oli sitä vastaan.
Gazan alueella asuvien palestiinalaisten mielipiteet jakautuivat jonkin verran. Heistä 63,6 prosenttia tuki hyökkäystä. Joka viides gazalainen (20,9 %) piti hyökkäystä huonona asiana ja 14,4 prosenttia ei ottanut kantaa suuntaan tai toiseen. Miesten ja naisten suhtautumisessa ei ollut merkittäviä eroja.
”Yksi Palestiinan valtio joelta merelle”
Kun palestiinalaisilta kysyttiin, kannattavatko he yhden vai kahden valtion ratkaisua, vain 5,4 prosenttia vastasi kannattavansa ”yhtä valtiota kahdelle kansalle”. Vastaajista 17,2 prosenttia kannatti kahta erillistä valtiota kahdelle eri kansalle.
Ylivoimaisesti suosituin vastausvaihtoehto oli ”yksi Palestiinan valtio joelta merelle”. Sitä kannatti 74,7 prosenttia palestiinalaisista.
Ilmaisua ”joelta merelle” käytetään muun muassa Hamasin peruskirjassa ja sitä pidetään yleisesti kiertoilmauksena Israelin tuhoamiselle. Vihapuhetta tutkiva kansalaisjärjestö ADL pitää sitä antisemitistisen vihan ilmauksena.
Noin 90 prosenttia palestiinalaisista on sitä mieltä, että heidän uskonsa palestiinalaisten ja juutalaisten rinnakkaiselon mahdollisuuteen on laskenut. Gazan asukkaista 96 prosenttia on sitä mieltä, että ”ihmiset heidän ympärillään eivät tule ikinä unohtamaan mitä Israel on tehnyt tässä sodassa”.
Kuka sotii ketä vastaan?
Kaksi kolmasosaa palestiinalaisista näkee meneillään olevan konfliktin osapuolina Israelin ja ”palestiinalaiset yleisesti”. Alle viidesosa (18,6 %) on sitä mieltä, että osapuolina ovat vain Israel ja Hamas. Lähes yhtä suuri osuus (16,7 %) kokee, että taistelun osapuolet ovat Israel ja länsimaat samalla puolella koko islamilaista/arabimaailmaa vastaan.
Gallupissa kysyttiin myös palestiinalaisten suhtautumista tiettyihin ulkovaltoihin ja kansainvälisiin järjestöihin. Lähes kaikki kokivat Yhdysvallat erittäin negatiivisena. YK koettiin jonkin verran (20 %) tai erittäin (69 %) negatiivisena. Myös Punainen Risti sai enimmäkseen negatiivista suhtautumista osakseen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ADL Länsiranta palestiinalaiset Gaza islamilainen terrorismi Punainen Risti Palestiina Hamas Antisemitismi YK Israel Yhdysvallat Terrorismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomelta tukea Israeliin – Tavio: Hamasin tulee vapauttaa panttivangit

Miksi länsimaiset wokettajat ja islamistit pelaavat yhteen? Intersektionaalinen sortoteoria on ihmeellinen liima

Saksa ratsasi kymmeniä Iranin tukemia Islam-keskuksia juutalaisvihan levittämisen ja Hizbollah-yhteyksien vuoksi

Europarlamentti: Juutalaisvastaisuus nousee huolestuttavasti

Hakkarainen Gazan tilanteesta: On turha odottaa rauhaa – ”Hamasin peruskirjassa lukee, että jokainen juutalainen pitää poistaa maan päältä”

Sadat saksalaispoliisit ratsasivat terroristijärjestö Hamasin kannattajien kiinteistöjä eri puolilla maata

Tuore palestiinalaisalueiden AWRAD-gallup: Hamasin tekemän terrori-iskun kannatus palestiinalaisten keskuudessa 75 prosenttia

Saksassa on tehty ennätysmäärä antisemitistisiä rikoksia – juutalaiset pelkäävät käyttää kipaa ja puhua julkisesti hepreaa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää