Perussuomalaisten kansanedustajat Sebastian Tynkkynen, Miko Bergbom ja Joakim Vigelius aloittavat ison yhteisponnistuksen: joka viikko nauhoitettavan politiikkaan ja ajankohtaisiin uutisiin syväluotaavan podcastin.

– Politiikka on alkanut kiinnostamaan yhä useampia suomalaisia ja erityisesti nuoria. Kun politiikkakärpänen on puraissut, lyhyiden kannanottojen lisäksi myös asioiden syvällisempi ja taustoittavampi läpikäynti kiinnostaa. Tähän tarpeeseen me vastaamme suoraan ja torstaisin kyselytunnin jälkeen illemmasta on tarkoitus jäädä eduskuntaan purkittamaan jopa tunnin keskustelu valtakunnan mielenkiintoisimmista aiheista, toteaa Tynkkynen.

Kolme nuorta miestä ovat hyviä ystäviä myös vapaa-ajalla ja idea isomman tuotannon käynnistämisestä syntyikin työpäivän jälkeisellä illallisella puolisen vuotta sitten.

– Meille jokaiselle politiikka ja vaikuttaminen on intohimo ja käymme yhteiskunnallisista asioista paitsi todella antoisia, myös hauskoja keskusteluja keskenämme. Monesti on käynyt mielessä, että nuo tuokiot olisivat sellaisenaan purkitettavissa ja ne pitäisi saada eetteriin. Siinä sitten jollakin välähti, että ei muuta kuin hommataan mikit ja laitteet ja aletaan tekemään tätä ihan tosissaan, Bergbom kertoo.

Median kulutustottumukset ovat suomalaisilla muuttuneet nopeasti ja sosiaalisen median lisäksi suosioon ovatkin nousseet niin lenkillä, siivotessa, automatkoilla kuin nukkumaan mennessä taustalla kuunneltavat, pidemmät äänisisällöt.

– Jatkamme jokainen luonnollisesti myös lyhyiden videoiden tekemistä, mutta tuntuu mahtavalta päästä taustoittamaan laajemmin sitä, mitä Suomessa tapahtuu. Lisäksi meillä jokaisella sattuu olemaan perussuomalaisen politiikan tekemisen näkökulmasta erittäin mielenkiintoiset valiokunnat: Itse istun hallintovaliokunnassa, Bergbom puolustusvaliokunnassa ja Tynkkynen ulkoasiainvaliokunnassa. Aiomme hyödyntää näistä saatua asiantuntijuutta avatessamme asioita isommalle yleisölle, päättää Vigelius.

”Tynkkynen, Bergbom, Vigelius: Viikon kuumimmat aiheet” -podcast alkaa torstaina 28.3.2024 klo 20:00 ja sen voi kuunnella joka viikko niin Spotifysta kuin Apple Podcasteistakin.

SUOMEN UUTISET