Polttoainevarkaudet ovat lisääntyneet samaa tahtia kohoavien hintojen myötä. Menovettä ei viedä pelkästään asemilta, vaan vorot ovat suunnanneet katseensa myös saloille ja selkosille. Maanviljelijän ja metsäkoneyrittäjän kannattaa nyt koputella dieseltankkinsa kylkeä ja katsastaa sisällön määrä.

Bensan ja dieselin hinnat ovat kevään mittaan kivunneet sietämättömälle tasolle ja se on lisännyt polttoaineisiin kohdistuvia varkauksia. Tuore ilmiö on vorojen ilmestyminen maatalojen aitanvierustoille heruttamaan menovettä tilatankista.

– Tyypillisessä tapauksessa teko kohdistuu syrjäisillä rakennustyömailla ja maa- tai metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin tai polttoainesäiliöihin, mutta polttoainetta on varastettu myös kuorma-autoista. kerrotaan poliisin tiedotteessa tilanteesta Kaakkois-Suomessa.

– Muualla Suomessa on ollut tapauksia, joissa polttoainetta on varastettu myös kylmäasemien polttoainesäiliöistä,

Suuri osa varkauksista paljastumatta

Ruotsissa on havaittu sama trendi ja polttoainevarkaudet ovat vuodessa kaksinkertaistuneet koko maassa. Virkavalta on havahtunut ongelmaan mutta pelkää, että varkauksista on paljastunut vasta jäävuoren huippu.

– Kyse voi olla järjestäytyneestä toiminnasta tai yksittäisestä henkilöstä, joka on löytänyt lähes ehtymättömän ”kultakaivoksen”. Niinpä tekijät palaavat tankille kerta toisensa jälkeen, sanoo ruotsalainen paikallispoliisi.

SUOMEN UUTISET