

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Polttoaine maksaa jo lähes 2,5 euroa litralta – ”Ilmastotoimiin painettava jarrua”
Suomi on pitkien etäisyyksien maa, monelle taivaisiin kohonnut polttoaineen hinta on jo este työnteolle. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kuitenkin toteaa, että hintoihin ei ole tulossa muutoksia, ellei Sanna Marinin johtama hallitus suostu tinkimään ylikunnianhimoisista ilmastotavoitteistaan.
Autoilu on Suomessa käsittämättömän kallista. Hintatietoja keräävän polttoaine.net-sivun mukaan korkein hinta on tällä hetkellä Pudasjärvellä, jossa 95E-bensiinin litrahinta on 2,54 euroa.
Polttoaineen hinnan ”kipurajana” pidetty kahden euron litrahinta ylitettiin jo viime syksynä, ja siitä hinnat ovat kohonneet edelleen ylöspäin. Polttoainelitra on nyt jo noin euron kalliimpaa kuin vuosi sitten.
Polttoaineen hinnasta liki 70 prosenttia on veroa. Perussuomalaiset on toistuvasti vaatinut hallitukselta polttoaineveron keventämistä, jotta kansalaisilla olisi varaa liikkua. Esimerkiksi Puolassa polttoaineen arvonlisävero onkin poistettu väliaikaisesti kokonaan, ja myös Ruotsissa verotusta on kevennetty.
Vanhat puolueet ovat kartelli median tuella
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa, että polttoaineen hintoihin ei ole tulossa muutoksia, ellei Sanna Marinin (sd) johtama hallitus suostu tinkimään ylikunnianhimoisista ilmastotavoitteistaan.
– Ilmastotoimiin on painettava hieman jarrua. Tällä hetkellä vain perussuomalaiset pystyy siihen. Kaikki muut puolueet ovat nykyään ylhäältä ohjattuja kartellipuolueita, jotka käyttävät samaa poliittista jargonia. Kartellipuolueet toimivat instituutioiden ja valtamedian tuella, Tavio sanoo.
Hän korostaa, että perussuomalaiset ei ole kartellipuolue.
– Perussuomalaiset on kansan syvien rivien ääni. Toiset puolueet haluavat syytää rahaa sosialismiin, ilmastotoimiin tai kierrättää ne Brysselin kautta etelän vetelille. Vain perussuomalaiset haluaa käyttää rahat suomalaisten hyvinvointiin, turvallisuuteen ja arjessa pärjäämiseen.
Keskustan verolinja: polttoaineen tuleekin olla kallista
Korkeat polttoainehinnat nostavat logistiikkakustannusten kautta myös ruuan ja muiden tuotteiden hintoja. Suomen hallitukselle esitetyt vaatimukset kohtuullistaa liikkumisen kustannuksia ovat kuitenkin kuin puhumista seinille, sillä yksikään ministeri ei ota asiaa tosissaan.
Tavio antaa esimerkin:
– Valtiovarainministerinä toimiessaan Matti Vanhanen (kesk) sanoi, että polttoaineen hinnan tuleekin nousta. Tämä on siis keskustan verolinja, mitä he haluavat toteuttaa hallituksessa.
Kun hallitus päätti aiemmin historiallisen suuresta 250 miljoonan euron polttoaineveronkorotuksesta, se perusteli sitä sillä, että kyseessä on verotuksen indeksikorotus.
– Kukaan ei ole koskaan aiemmin kuullutkaan, että veroihin tehtäisiin indeksikorotuksia. Argumentit ovat siis olleet aika huonoja.
Tavion tässä jutussa mainitsemasta mediatuesta, jota kartellipuolueille on loputtomasti tarjolla, voi nähdä usein esimerkkejä varsinkin Yleisradion ohjelmistossa ja alustoilla.
Yleisradio onnistuu aina löytämään arkielämästä vieraantuneita ”asiantuntijoita” ja professoreja riemuitsemaan ja liputtamaan kalliin polttoaineen ja ostovoiman heikkenemisen puolesta.
Korkeahintainen polttoaine tehokas este työnteolle
Suomi on pitkien etäisyyksien maa, ja monelle taivaisiin kohonnut polttoaineen hinta on jo este työnteolle. Työmatkojen ohella autoa toki tarvitaan, varsinkin haja-asutusalueilla, myös muihin menoihin, kuten lasten kuljettamiseen harrastuksiin.
Tavio sanoo, että hän tuntee useita ihmisiä, joiden kuukausittaiset työmatkakulut ovat nousseet jo sille tasolle, ettei työssä käyminen ole enää taloudellisesti kannattavaa.
– Tapasin äskettäin Outokummussa lähihoitajan, jonka palkka oli alle 2 000 euroa kuukaudessa. Hän totesi laskeneensa, että jos päivittäiset polttoainekulut ovat 40 euroa, ei työn tekeminen enää kauaa kannata.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- työmatkakulut kartellipuolueet indeksikorotus ylikunnianhimoiset tavoitteet polttoaineiden hinnankorotukset ilmastotoimet työssäkäynti asuminen ja liikkuminen ostovoima Sanna Marin Ville Tavio Matti Vanhanen perussuomalaiset hallitus Keskusta verotus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Syyllistävä ”Greta Thunberg -politiikka” ei vähennä päästöjä tai suojele luontoa – Ranne: Ilmastotoimissa tarvitaan malttia ja itsesuojeluvaistoa

Purra vaatii hallitusta laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen: Maailman ”onnellisimmassa” maassa on pitkät leipäjonot – suomalaisten verovarat käytettävä omien kansalaisten hyvinvointiin

Perussuomalaiset tyytymättömiä hallituksen toimenpiteisiin – veroale olisi todellinen teko suomalaisten hyväksi

Hinnat nousevat taivaisiin, ministerit vieraantuneet suomalaisten arjesta – Saarikko myönsi kyselytunnilla, ettei pysty samaistumaan köyhtyviin ihmisiin

Tavio ihmettelee hallituksen toimia polttoainehintojen suhteen: Miksi polttoaineveroa ei lasketa ja diesel-käyttövoimaveroa poisteta?

Reijonen: Hallitus puuhastelee ilmastotoimien kanssa – ”Meillä on ensisijaisesti hätätila ruuassa, energiassa ja polttoaineissa”

Sotatalous siivittää energiayhtiöt supertuloksiin: Maailman suurimmat öljy-yhtiöt tekivät yli 150 miljardia euroa voittoa kolmessa kuukaudessa

Nato-jäsenyys siirtyi muiden käsittelyyn – Purra: On aika keskittyä jo toisiin asioihin – ”Perussuomalaiset vaatii myös sisäistä turvallisuutta”

Nyt viedään dieselitkin tilatankista – kallis polttoaine viekoittelee varkaita maaseudun rauhaan
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.