Kartellipuolueet uhkaavat käyttää rahamme sosialismiin, ilmastoposeeraukseen ja Brysselin nöyristelyyn, varoitti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Hämeenlinnassa.

Ville Tavio painotti perussuomalaisen talouspolitiikan olevan ihmislähtöistä.

– Me emme halua, että valtio ylisuurella verotuksella päättää mihin sinun työsi tulos käytetään, vaan me haluamme, että suomalainen työssäkäyvä saa itse päättää, mihin rahansa käyttää. Valtion verovarat pitää kohdentaa tarkkaan suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen.

– Edessämme on tilanne, jossa valtionvelan kasvu on pysäytettävä, mutta samalla veronkorotusten tie on käyty loppuun. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että valtion on säästettävä ja lopetettava ylivelkaantuminen. Tämä tehdään laittamalla asiat tärkeysjärjestykseen, Tavio sanoi.

Työpaikat pidettävä Suomessa

Perussuomalaisessa talous- ja veropolitiikassa suomalainen työ ja yrittäminen tulevat ensin. Veroja on kerättävä vain sen verran kuin on yhteiskunnan toimintojen kannalta tarpeen. Tämä on perussuomalaisten arvovalinta ja myös välttämättömyys, kun yritysten kilpailukykyä ja kansalaisten ostovoimaa tahdotaan parantaa.

– Maailma on täynnä kilpailijamaita ja ulkomaisia yrityksiä, jotka tekisivät mielellään suomalaisten työt ja valmistaisivat Suomessa tehdyt tuotteet. Päättäjien tehtävä on varmistaa, että yritystemme ja teollisuutemme tuotanto ja työpaikat eivät siirry ulkomaille liian kovan verotuksen ja suuruudenhullujen ilmastotoimien vuoksi, Tavio muistutti.

– Suomen talouskasvua on ryhdyttävä kohentamaan kilpailukykyä kasvattamalla, kotimaisuutta korostamalla ja veroja alentamalla.

Valtionvelka paisuu entisestään

Tavio huomautti, että tällä vaalikaudella valtionvelka on kasvanut yli 20 miljardia euroa. Julkisten varojen hoidossa on laskettu sen varaan, että koronaepidemian jälkeen talouskin tervehtyy, mutta arvio ei ole toteutunut.

– Tällä hetkellä tavallisten suomalaisten palkan ostovoima vähenee nopeammin kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla. Käytännössä keskituloisella palkansaajalla on tämän vuoden aikana käytettävissään yli tuhat euroa vähemmän kuin viime vuonna.

– Suomesta on rakennettava jälleen maa, jossa Suomen kansalaisille löytyy vakituinen työpaikka. Suomesta on rakennettava maa, joka ei rankaise työssäkäynnistä vaan palkitsee. Ja meidän on rakennettava Suomesta maa, jossa jokainen duunari tulee palkallaan toimeen, Tavio sanoi.

Haittamaahanmuutto nakertaa turvaverkkoa

Keskustalainen valtiovarainministeri Annika Saarikko neuvoi eduskunnan täysistunnossa, että jos verojen jälkeen palkasta käteen jäävä raha ei riitä pian sähkölaskun maksamiseen, on kansalaisten syytä hakea Kelan luukulta toimeentulotukea.

– Tämä hallituksen linja on kestämätön. Meidän ei tule rakentaa kansalaisille tietä Kelan luukulle, vaan kansalaisille tulee rakentaa tie työpaikoille. Tämä tapahtuu työn vastaanottamisen kannustinloukkuja pienentämällä esimerkiksi asumisen ja autoilun kustannuksia laskemalla.

– Sosiaalituet ovat suomalaisten turvaverkko, jonka perussuomalaiset haluavat säilyvän. Näitä turvaverkkoja uhkaa kuitenkin jatkuva tuensaajien määrän kasvu, kun Suomi pitää ovensa avoimena haittamaahanmuutolle. On tuhoon tuomittu tilanne, kun tukien saajien joukko kasvaa ja kasvaa, samalla kun tukijärjestelmän menot maksaa yhä pienempi joukko veronmaksajia, Tavio totesi.

Asiat laitettava tärkeysjärjestykseen

Tavio painotti, että hyvinvointivaltio voidaan pelastaa vain maahanmuuttopolitiikkaa järkevöittämällä, työtä ja yrittämistä lisäämällä sekä turhista valtion menokohteista leikkaamalla.

– Vihervasemmistopuolueet, jotka väittävät olevansa työnväenpuolueita, kurjistavat todellisuudessa työväen asemaa. Työssäkäyvät joutuvat jatkuvasti pelkäämään, mitä veroja ja maksuja vihervasemmistohallitus seuraavaksi keksii. Asumisen, autoilun ja ruoan hinta jatkaa kallistumista, kun valtion menokohteita ei laiteta tärkeysjärjestykseen, Tavio sanoi.

– Tällä vaalikaudella Marinin hallitus teki polttoaineveronkorotuksen, joka on kovempi kuin kertaakaan aiemmin tällä vuosisadalla. Korkea verotus haittaa yksityishenkilöiden lisäksi teollista kilpailukykyämme. Kasvavat logistiikkakulut valuvat kuluttajahintoihin ja samalla ne ajavat tuotantoa, kuten metsäteollisuutta, pois Suomesta.

Suomalaisten hyvinvointi etusijalle

Tulevissa eduskuntavaaleissa ratkaistaan, jatkuuko autoilijoiden rahastaminen suuruudenhullulla ilmastopolitiikalla vai ei.

– Pidemmällä aikavälillä polttoainehinnat voidaan pitää siedettävinä vain, jos ollaan valmiita painamaan jarrua ylisuuriin ilmastotoimiin. Ja mehän olemme. Perussuomalaiset on suomalaisen autoilijan ykköspuolue!

– Eduskuntavaaleihin on nyt alle vuosi. Meidän on uudelleen määriteltävä verotustarve ja valtion tärkeimmät toiminnot. Valtion jatkuvasti velkaantuessa on keskityttävä ydintoimintoihin ja niiden rahoittamiseen. Julkisen vallan ensisijainen tehtävä on edistää Suomen ja suomalaisten hyvinvointia. Se tarkoittaa turvallisuutta, terveydenhoitoa, lasten- ja vanhustenhoitoa sekä lisää työn ja yrittäjyyden kannustimia. Rakennetaan Suomesta mahdollisimman hyvä koti suomalaisille. Muut asiat ovat rahankäytössä toissijaisia.

SUOMEN UUTISET