Helsingin Rautatientorilta heinäkuun puolivälissä Kiasman edustalle siirtynyt mielenilmaisun osallistujajoukko on harventunut viikko viikolta. Viime viikon torstaina 20.7. paikalla ei ollut ketään puoli kahdeksan jälkeen.

Mielenilmaisun Facebook-tukiryhmän, Refugee Hospitality Clubin mukaan myös kuluneella viikolla mielenosoittajia on ollut paikalla harvakseltaan. Yhdistyksen sivuilla kyseltiin 26.7. ovatko kaikki aikaisemmin mukana olleet jo luovuttaneet, koska paikalla oli vain muutama mielenosoittaja.

Kiasman edustalla mielenosoittamista on nyt rajattu niin, että sen tulee tapahtua kahdeksan ja iltakymmennen välillä. Mielenilmaisuun liittyvä rekvisiitta tulee myös purkaa, jolloin paikalle leiriytymistä ei voi tapahtua.

Kiasma mukana tapahtumassa

Nykytaiteen museo Kiasma osallistuu tapahtumaan tarjoamalla Oikeus elää -porukalle varaston mielenosoitusrekvisiitalle. Asiasta kertoi HS.

Mielenosoittaja kertoo 11.7.2017: ”Viemme telttamme joka ilta varastoon Kiasmaan. He ovat suhtautuneet mielenosoitukseemme myönteisesti”, kertoo Oikeus elää -leirin irakilainen Haider Al-Mashhadani.”

Suomen Uutiset