Mentalisti Pete Poskiparta kysyi pojaltaan kujeilleen, joko hänellä on tyttöystävä. ”Reteesti tuli vastaus. ’On yksi Sofi, mutta se ei vielä tiedä sitä’. Melko itsevarmaa settiä!”, Poskiparta vitsaili Twitterissä. Ei olisi kannattanut. Twitterin #metoo-mielensäpahoittajat löysivät 7-vuotiaan hauskasta vastauksesta isin kysymykseen aiheen luennoida itsemääräämisoikeudesta ja syyn tuomita Poskiparta huonoksi kasvattajaksi.

– Jos poikani Aatu tietäisi millaisen myrskyn hänen hassu vastaus iskän esittämään kysymykseen aiheutti niin uskoisin hänen pahoittavan mielensä. Ehkä hän vielä joskus saa nämä twiitit paketoituna rippilahjaksi, Poskiparta twiittasi, kun savu absurdissa kohussa oli hieman hälvennyt.

Mitä 7-vuotiaan pojan puheissa oli aikamme suomalaisten yhteisönormien vastaista?

Ylen toimittaja Bettina Sågbom vastasi twitterissä Poskiparralle, että ”kun näin tämän tweetin ajattelin että auts, tuosta nousee varmaan tänäpäivänä jonkinlainen polemiikki”.

– Koska a) isi olettaa poikansa olevan hetero ja b) joku kuitenkin tulkitsee asian niin että 7v poika meinaa väkisin sitä Sofia ottaa. Niinhän siinä sitten kävi, Sågbom totesi.

Myöskään 7-vuotiaan pojan olettaminen pojaksi ei ole sosiaalisen median #metoo-tuomioistuimen mukaan hyväksyttävää.

– Päivällä sainkin jo viestin, jos muistutettiin siitä, että poikani ei välttämättä ole edes poika, toteaa Poskiparta yhdessä lukuisista twiiteistään kohun jäljiltä.

”Hieno paikka puhua lapselle itsemääräämisoikeudesta”

Ensimmäinen hysteerinen reaktio syntyi kuitenkin ajatuksesta, että poika ottaisi mielikuvitustyttöystävänsä Sofin väkisin, ja että isällä ei olisi mitään tätä vastaan.

– Ite en kyllä mitenkään rohkaisisi tuollaista ajattelua ihmisissä. Tässä ois hieno paikka puhua lapselle itsemäärämisoikeudesta ja vaikka mistä, Poskiparralle luonnoitiin Twitterissä.

– 7 v poikani vastasi siis isän kujeilevaan kysymykseen tyttöystävästä hassusti. Tein twiitin, koska se oli minusta hauska ja reaktioista 95% oli samaa mieltä. Osa kuitenkin huolestui. Annanko pojan todella ajatella noin? En. Meillä keskustellaan myös twiittejä pidemmin, Poskiparta selitti asiaa.

Poskiparta tulistui mielensäpahoittajille ja väärinymmärtäjille, ja vielä pyysi tulistumistaan anteeksikin.

– Ihmettelen miten mistä tahansa vitsistä, joka ilmiselvästi oli tarkoitettu vitsiksi voi nostaa esille jotain tärkeitä pointteja?

Kun Twitter lähti laukalle

Poskiparta käsitteli yli 500 viestiin yltynyttä ”Poskiparta-gatea” blogipostauksessaan Kun Twitter lähtee laukalle.

Jari Sarasvuo kommentoi vauhkoilijoita ytimekkäästi hashtagilla #fuckthem.

– Elämme aikaa, jossa vauhkot ovat vallanneet sosiaalisen tilan, luoneet somessa tarttuvan emotionaalisen hemofilian ja painostavat ihmisiä identiteettisotiensa oikeutuksella anteeksipyyntöriitteihinsä, Sarasvuo twiittasi.

– Tässä on kuitenkin käymässä niin, että meikäläisille alkaa riittää, Sarasvuo kuittasi.

Suomen Uutiset