Energiapulan uhkaama Eurooppa odottaa kauhun vallassa tulevaa talvea. Talven opetus tulee olemaan niin kova, että vihreä ajattelu menettää vuosikymmenien aikana ankaralla kampanjoinnilla saavuttamansa hegemonian molemmin puolin Atlanttia, ennustelee lääketieteen tohtori Mikko Paunio.

Vihreä sota energia vastaan on jatkunut noin puoli vuosisataa ja sodan karmea loppunäytelmä on nyt meillä länsieurooppalaisilla edessä ensi talvena, kirjoittaa perussuomalaisten Mikko Paunio blogissaan.

Talven opetus tulee olemaan länsimaille ankara.

Ydinvoima kampitettiin säteilyhysterialla

Mikko Paunio kertoo kirjoittaneensa vuodesta 1989 lähtien energiapoliittisia kannanottoja ydinenergian puolesta säteilyhygieniaan perehtyneenä epidemiologina. Hänen mukaansa vihreä sota alkoi 1980-luvun alussa ydinvoiman vastaisella offensiivilla, jossa vihreät ottivat aseekseen tieteellisesti kyseenalaiset säteilyhysteriaa lietsovat väittämät.

Kun ydinvoiman tulevaisuuden näkymät oli lännessä tuhottu, kampanjointi jatkui menestyksellisesti fossiilienergian vastaisella tuhoamissodalla, jossa alarmististen tutkijoiden ja valtamedian avulla lietsottiin nuorten keskuudessa hysteriaa kärventyvästä planeetasta. Nyt lännen johtavat poliitikot uskovat vankkumattomasti energiatalouden ”vihreän siirtymän” välttämättömyyteen.

Investoinnit fossiilienergiaan ovat tyrehtyneet

Paunion mukaan vihreiden kampanjointi fossiilienergia vastaan on onnistunut niin hyvin, että esimerkiksi Länsi-Euroopassa investoinnit fossiilienergiaan ovat tyrehtyneet lähes tyystin. Vielä 15 vuotta sitten Länsi-Eurooppa tuotti maakaasua enemmän kuin Venäjä.

– Olen useaan otteeseen tässäkin blogissa kertonut, kuinka Venäjä on häikäilemättä käyttänyt hyväksi ympäristöjärjestöjä, jotta länsi ei tekisi fossiilienergiainvestointeja, Paunio kirjoittaa viitaten Telegraph-lehden artikkeliin, jossa Greenpeacea syytetään siitä, että se pelaa Putinin pussiin yrittäessään estää kaasunporausta Pohjanmerellä.

Tuuli- ja aurinkovoimaan halutaan investoida

Samaan aikaan esimerkiksi Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen ja EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ovat geopoliittista syistä vaatineet länttä panostamaan nyt aivan erityisesti tuuli- ja aurinkoenergiaan.

– Energiataloutta vähänkään ymmärtävät, että näissä vaatimuksissa ei ole järjen hiventäkään, Paunio kirjoittaa.

Mikko Paunion kirjoitus kokonaisuudessaan on luettavissa tästä linkistä.

SUOMEN UUTISET