

MATTI MATIKAINEN
Peltokangas: Vihreimmänkin vihreän ja Mannerheimintiellä makoilevan elokapinallisen pitäisi jo ymmärtää, että kotimainen lähiruoka on ympäristöteko
Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas huomauttaa, että mikäli kotimainen maatalous hiipuu ja suomalaiset jäävät tuontiruuan varaan, on se myös ympäristölle haitallista.
Perussuomalaiset on tänään julkaissut maaseutupoliittisen ohjelman, jossa esitetään kattavasti erilaisia toimia maaseutuelinkeinojen tukemiseksi, huoltovarmuuden turvaamiseksi ja maaseudun pitkäjänteiseksi kehittämiseksi.
Kotimaisten maatilojen kannattavuus on viime aikoina kärsinyt erityisesti lannoitteiden, polttoaineiden ja energian hintojen kohoamisen vuoksi. Moni tila on joutunut lopettamaan.
Perussuomalaisten toiveena on, että suomalaisten keskuuteen syntyisi nyt laaja yhteisymmärrys siitä, että meidän pitää yhdessä puolustaa suomalaista maaseutua ja syrjäseutuja.
Missä on kiitos kotimaisille ruuantuottajille?
Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas huomauttaa, että mikäli kotimainen ruuantuotanto hiipuu, olemme tulevaisuudessa tuontiruuan varassa.
Kansanedustaja muistuttaakin ruuan kuljetuskustannusten ympäristövaikutuksista.
– Ruuan kuljettaminen maailman ääristä ei ole mikään ympäristöteko. Tämä on seikka, joka vihreimmänkin vihreän ja Mannerheimintiellä makoilevan elokapinallisen pitäisi sisäistää perusasiana. Kotimainen lähiruoka sen sijaan on ympäristöteko ja se on nostettava sille kuuluvaan arvoonsa. Missä on kiitos kotimaisille ruoantuottajille?
Kotimaista maataloutta puolustettava politiikkatoimilla
Kotimaista maataloutta tulee puolustaa politiikkatoimilla. Peltokangas esimerkiksi vaatii, että maaseudun elinkeinoille haitalliset EU-direktiivit täytyy torpata kansallisella lainsäädännöllä. Nykyinen hallituspolitiikka ei kuitenkaan anna toivoa paremmasta tulevaisuudesta maaseudulle.
– Nyt pitäisi tehdä oikeanlaista maaseutupolitiikkaa, jotta nuorilla olisi uskoa maaseudun elinkeinojen kannattavuuteen ja tulevaisuuteen. Nuorilla tilallisilla tulee olla tunne siitä, että valtio on aidosti mukana tukemassa heitä ja heidät tulee jatkuvasti huomioida päätöksenteossa.
Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma kattaa kuusi aihealuetta: maatalous, metsät ja metsätalous, maaseutuelinkeinot, metsästys, huoltovarmuus ja maaseudun kehittäminen. Ohjelma ei kuitenkaan jää vain periaateohjelman tasolle, vaan ohjelma sisältää 100 konkreettista toimenpidettä maaseudun puolesta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansallinen lainsäädäntö ympäristöteko elokapinoijat maaseutupoliittinen ohjelma ruuantuottajat kotimainen ruoka Mauri Peltokangas Metsätalous Huoltovarmuus vihreät perussuomalaiset Maatalous EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomalaisten menestystarina on rakentunut metsien ja maanviljelyn ympärille – perussuomalaiset esittää 100 toimenpidettä maaseudun puolesta

PS kyselytunnilla: Ruoantuotantoa rusikoidaan monesta suunnasta – tätä menoa kukaan ei ole tuottamassa suomalaista ruokaa

Purra: Maataloudessa menee huonommin kuin vuosikymmeniin – jopa kolme tilaa lopettaa joka päivä

Perussuomalaiset mukana välikysymyksessä maatalouden kriisistä ja ruuantuotannon turvaamisesta – Purra: ”On karmaisevaa, miten vähän Helsingissä halutaan ymmärtää ruuantuotannon todellisuutta”

Perussuomalaiset: Ympäristöministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö yhdistettävä luonnonvaraministeriöksi

Koskela tyytyväinen perussuomalaisten maaseutupoliittiseen ohjelmaan – ”Maaseutu ei kosketa ainoastaan maaseudun asukkaita, vaan koko Suomea”

Ranne: Maatalous on pelastettava hallituksen ja EU:n kynsistä

Rantanen kieltäisi mielenosoitusten järjestämisen maanteillä: ”Ajorata ei ole paikka leiriytymisenomaisille mielenosoituksille”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
