Perussuomalainen Nuoriso ja Kokoomusnuoret vaativat rotia ay-liikkeen poliittisiin lakkoihin, jotka pahimmillaan vaarantavat koko Suomen huoltovarmuuden.

Kuun vaihteessa Teollisuusliitto ajoi ammustuotannon ja öljynjalostuksen alas lakolla ja nyt viimeisimpänä Sähköliitto ilmoitti kolmen päivän lakosta, joka kohdistuu muun muassa Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloihin.

– Suoraan sanottuna epäisänmaallista, että liitot viikosta toiseen horjuttavat Suomen huoltovarmuutta vasemmisto-opposition poliittisen pelin vuoksi. Haitat eivät ulotu ainoastaan suomalaiseen yhteiskuntaan vaan myös muuhun Eurooppaan, mitä tulee sähkömarkkinoihin tai ammusten vientiin Ukrainaan. Tässä tilanteessa vasemmiston peli on vihellettävä poikki, vaatii Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

Kriittisille toimialoille työrauha

Perussuomalainen Nuoriso ja Kokoomusnuoret esittävät poliittisten lakkojen täyskieltoa mahdollisimman pian huoltovarmuuden kannalta kriittisille aloille, kuten esimerkiksi puolustusteollisuuteen ja energiantuotantoon.

– Kokoomusnuoret katsoo, että pidemmällä aikavälillä poliittinen lakkoilu tulee kieltää kokonaan. On kuitenkin selvää, että ensisijaisesti on turvattava kriittisten toimialojen työrauha. Ulkoparlamentaarisella ay-liikkeellä ei saa olla enää näin haitallista vipuvartta eduskunnan lainsäädäntöuudistuksia vastaan. Siksi tällä asialla on kiire, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Binga Tupamäki korostaa.

SUOMEN UUTISET