PS-kansanedustaja Miko Bergbom puhui tänään SAK:n ja STTK:n jäsenliittojen suurmielenosoituksessa Helsingin Senaatintorilla. Bergbom muistutti mielenosoittajia Suomen vaikeasta taloustilanteesta ja takana olevista nollakasvun vuosista. – Hallitus pyrkii nyt siihen, että tähän maahan saadaan lisää työpaikkoja ja veronalennuksia. Ne ovat positiivisia asioita kaikille työntekijöille.

Mielenosoittajille Senaatintorilla puhunut kansanedustaja Miko Bergbom totesi, että jokainen paikalle saapunut todennäköisesti on samaa mieltä siitä, että hyvinvointivaltio on säilyttämisen arvoinen asia.

– Eikö vain? Mutta jos nyt katsomme sitä mihin Suomi on viety: kymmeneen vuoteen tässä maassa ei ole saatu aikaan kasvua eikä maahan ole syntynyt lisää työpaikkoja. Kymmenen vuoden aikana yrityksiä on mennyt konkurssiin ja yritysten määrä jatkuvasti vähenee.

Bergbom sanoi, että vaihtoehto ei voi olla se, että tässä tilanteessa jätetään asioita tekemättä.

– Sekään ei ole vaihtoehto että sanotaan, että mikään ei käy. Sen takia hallitus pyrkii siihen, että tähän maahan saadaan lisää työpaikkoja ja veronalennuksia – ne ovat positiivisia asioita kaikille työntekijöille. Työntekijä on palkkansa ansainnut – siitä tämä hallitus huolehtii.

Vaihtoehtoja tiskiin, jos ei käy

Bergbom kehotti katsomaan hallituksen linjaa.

– Hallituksen ainoa tavoite on varmistaa se, että tässä maassa on hyvinvointivaltio myös tuleville sukupolville. Toivon sydämeni pohjasta, että liitot – myös SAK – ovat valmiita neuvotteleman hallituksen kanssa. Se ei nimittäin ole neuvottelua, että kaikkeen sanotaan ”ei”.

Bergbom myös muistutti, että palkansaajakeskusjärjestö SAK äskettäin vetäytyi keskusteluista, jotka koskivat Suomen uutta vientivetoista työmarkkinamallia.

– Se ei ole neuvottelua, kun SAK joulukuussa ilmoitti lähtevänsä neuvotteluista pois. Ymmärrän, että te olette eri mieltä, mutta olisi kyettävä myös esittämään vaihtoehto. Tilanne on se, että jos nyt ei onnistuta, meillä ei enää ole hyvinvointivaltiota.

– On painava syy pelastaa hyvinvointivaltio. On painava syy, että jokainen menee töihin.

SUOMEN UUTISET