Eduskunta on äänestänyt tällä viikolla valtion ensi vuoden talousarviosta. Perussuomalaiset esittivät ensi vuodelle tekoja ruuantuotannon vaikean tilanteen helpottamiseksi, mutta esitykset tyrmättiin.

Lihantuotanto suurissa ongelmissa

Konkreettisina tekoina perussuomalaiset esittävät uutta julkisvetoista satovahinkovakuutusjärjestelmää sekä alkutuottajan tulot turvaavaa elintarvikeketjun tulolakia, jossa tietty osuus turvattaisiin alkutuottajille.

Koko hallitus kuitenkin vastusti esityksiä.

– On häpeällistä, että erityisesti keskustan hallitustaipaleen aikana Suomessa on ajauduttu tilanteeseen, jossa muun muassa lihantuotanto on ajautunut suuriin ongelmiin. Suomalainen joulukinkku on jo uhattuna! kansanedustaja Olli Immonen huomauttaa.

Lähellä tuotettu ruoka työllistää

Perussuomalaiset esittää lisäksi uuden merkinnän kehittämistä elintarvikkeisiin, josta näkisi suoraan tuotteen raaka-aineen alkuperän ja eettisyyden.

– Lähellä tuotettu ja lähellä kulutettu on ruoka on ekologisesti ja eettisesti kestävää. Se tukee paikallistaloutta, sillä mitä enemmän suomalaiset kuluttavat suomalaisia tuotteita, sitä enemmän se työllistää suomalaisia, kansanedustaja Rami Lehto toteaa.

Tuotannon alasajo edesvastuutonta

Perussuomalaiset huomauttaa, että kotimainen ruuantuotanto on myös merkittävä huoltovarmuuskysymys.

– Tällainen ruuantuotannon alasajo on vastuutonta peliä. Entä jos kriisitilanteessa ulkomaiseen elintarviketuontiin tulee katkoja, kun meiltä on alas ajettu oma tuotanto? kansanedustajat kysyvät.

SUOMEN UUTISET