Perussuomalaisten Nuorten edustajisto on kokouksessaan päättänyt, että Perussuomalaiset Nuoret eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään European Young Conservativesista (EYC).

Eron syynä eivät ole erimielisyydet itse järjestön ajamien asioiden suhteen, vaan turkkilaisen AKP-puolueen nuorisojärjestön kuuluminen järjestöön. Perussuomalaiset Nuoret näkee, ettei järjestö voi tehdä AKP-nuorten kanssa minkäänlaista yhteistyötä.

-Liityimme EYC:n vuonna 2014. Annoimme jo tällöin jäsenistöllemme lupauksen, että mikäli emme saa AKP-nuoria ulos järjestöstä, lähdemme itse. Pidämme kiinni tästä tiukasta linjasta. Emme voi kuulua järjestöön, jonka jäsenenä toimii eurooppalaisia arvoja vastaan toimiva Turkin uuden sulttaanin nuorisojärjestö, painottaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Kansainvälinen toiminta jatkuu

Perussuomalaiset Nuoret aloittaa eroprosessin EYC:sta välittömästi. Samalla järjestö alkaa kartoittaa uusia mahdollisuuksia eurooppalaisen yhteistyön saralla. Hyvät kansainväliset suhteet muiden kansallismielisten nuorisojärjestöjen kanssa ovat Perussuomalaisille Nuorille tärkeä asia.

– Meillä Perussuomalaisissa Nuorissa jäsenistön tahdon noudattaminen ei ole vain sanahelinää, jota toistellaan syyskokousten henkilövalintojen aikaan. On tullut aika lunastaa annettu lupaus – aktiiviset pyrkimyksemme erottaa AKP-nuoret järjestöstä eivät tuottaneet tulosta, joten ainoa suunta on ulos. Kansainvälinen toiminta ei kuitenkaan katoa minnekään, vaan se vain hakee uusia muotoja, toteaa edustajiston puheenjohtaja Juha Karjalainen.