Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on huolissaan Ruotsin tilanteesta, jossa poliisit ovat jatkuvasti vaarassa työssään ja väkivalta maahanmuuttajataustaisten suosimissa lähiöissä on arkipäivää.

Pelastusviranomaisiin kohdistuva väkivalta ja väkivallan uhka Ruotsin ja monien muiden Euroopan maiden maahanmuuttajalähiöissä ei ole uusi ilmiö. Ilmiö on kuitenkin koko ajan voimistunut.

– Ruotsi on malliesimerkki siitä, mihin hallitsematon maahanmuutto voi johtaa. Myös Suomessa kaupunkialueiden eriytymiskehitys on kulkemassa samaan suuntaan kuin Ruotsissa, erityisesti maamme pääkaupunkiseudulla, kansanedustaja Olli Immonen (ps.) toteaa.

– Suomalaisilta poliiseilta on jo tullut palautetta, että erityisesti maahanmuuttajanuoret käyttäytyvät poliisia kohtaan ylimielisesti eivätkä kunnioita poliisin auktoriteettia. Palautteen mukaan on vain ajan kysymys, milloin meiltäkin löytyy vahvasti organisoituneita maahanmuuttajajengejä, Immonen huomauttaa.

Ruotsin poliiseille viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan yli kaksi kolmannesta vastaajista kokee väkivallan uhan kasvaneen viime vuosina. Kansanedustaja Sami Savion (ps.) mukaan monet poliisit harkitsevat alan vaihtoa, ja heikentynyt turvallisuus mietityttää myös alalle hakevia.

– Periksi ei saa antaa. Poliisin on muun muassa mentävä vaativiin virkatehtäviin niin isolla joukolla, että tehtävät saadaan hoidettua. Muutoin poliisien on jatkossa täysin mahdotonta taata ruotsalaisten turvallisuutta, Savio toteaa.

Ruotsidemokraattien kannatus nousee

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä uskoo, että väkivalta vaikuttaa myös Ruotsin vaalituloksiin tulevaisuudessa. Maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen Ruotsidemokraatit on nostanut kannatustaan lähivuosina huomattavasti.

– Ruotsalaiset alkavat lopulta herätä maan heikentyneeseen turvallisuustilanteeseen, mikä näkynee myös syksyn parlamenttivaaleissa, Savio arvioi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä huomauttaa, että kaupunkialueiden eriytymiskehitystä voidaan hillitä tehokkaasti ainoastaan vaikuttamalla maahanmuuton määrään ja laatuun.

– Suomessa on Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka. Keski- ja Itä-Euroopan maihin, joissa asiat hoidetaan kansallinen etu edellä, ei Suomea viitsi edes verrata. Suomen hallitus harhauttaa kansaa tahallaan väittämällä, että se olisi tehnyt jotakin ongelman korjaamiseksi, kansanedustajat kertovat.

Perussuomalaiset ovat jo aiemmin vaatineet, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet otetaan talteen keskuksiin, etteivät he katoa. Tämä on ollut ongelma. Kansa tukee kyselyjen mukaan talteenottoa.

– Tällaista talteenottoa pitäisi voida käyttää jo siinä vaiheessa, kun turvapaikkaa haetaan. Samaa on nyt esitetty Itävallassa. Tämä karsisi kaikki turhat hakemukset, kun houkuttavuutta vähennettäisiin.

Suomen Uutiset