

PS ARKISTO
Perussuomalaiset varoittaa uudesta EU:n tukipaketista – ”Taas tulonsiirto pois suomalaisilta”
Perussuomalaiset kyseli tänään eduskunnan kyselytunnilla ilmasto- ja energiapolitiikasta vaatien muun muassa polttoainehintojen laskua. Perussuomalaiset varoittivat myös uudesta EU:n tukipaketista, jota kutsutaan sosiaaliseksi ilmastorahastoksi. Perussuomalaisten mukaan kyseessä on tosiasiassa uusi tukipaketti, jonka lasku lankeaa suomalaisten maksettavaksi.
EU:n uusi tukipaketti on osa uutta valtavaa EU:n ilmastopakettia nimeltä ”Fit for 55”. Sosiaalisessa ilmastorahastossa EU käytännössä tukisi vähemmän kehittyneitä maita yhteiseen pottiin kerätyillä varoilla.
Selvää siis on jo nyt, että Suomi tulisi olemaan merkittävä nettomaksaja. Paketin suuruudeksi on arvioitu 144 miljardia euroa, joista puolet tulee päästökaupasta.
– Kansamme on sellaisessa suossa, että tavallisen kansalaisen kukkaro on tyhjä. Hyvä hallitus, aiotteko torjua kaikki suomalaista kurittavat EU:n ilmastotoimet ja keventää energiaveroja? perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin kysyi.
Hintoihin ei tulossa muutoksia hallituksen toimesta
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) totesi suoraan, ettei hallituksella ole mitään energiahintoja alentavia toimia listalla. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) suhtautui sosiaaliseen ilmastorahastoon varovaisen kriittisesti, mutta huomautti sen olevan osa isompaa kokonaisuutta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti, että hän kysyi samasta sangen massiivisesta EU:n uudesta paketista viimeksi viikko sitten eikä saanut kunnon vastauksia.
– Kysyin pääministeri Sanna Marinilta (sd.), pitäisikö Suomen jälleen suostua siihen, tällä kertaa ilmastotoimien varjolla, että suomalaiset pääsevät maksamaan muiden laskuja ja velkaa. En saanut siihen suoraa vastausta.
– Haluaisinkin nyt kysyä uudelleen, pääministeri Marin, kannatatteko ilmastotoimena uutta EU:n tulonsiirtopakettia, jossa suomalaiset joutuisivat maksumiehiksi? Ja selkeä vastaus, jos saan pyytää, kyllä tai ei, Purra pyysi.
Hallitus muodostaa kantansa myöhemmin
Marin vastasi, että hallitus suhtautuu sosiaaliseen ilmastorahastoon kriittisesti, mutta kantaa asiaan ei vielä ole muodostettu.
– Kokonaisuus sisältää lukuisia erilaisia esityksiä, ja kaikkiin näihin me linjan ja kannan muodostamme. Tietenkin myös suuri valiokunta omalta osaltaan katsoo ja hallitukselle ohjeistuksen antaa, Marin vastasi.
Jää siis nähtäväksi, miten Suomi lopulta tulee pakettiin suhtautumaan.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tulonsiirtopaketti Fit for 55 sosiaalinen ilmastorahasto EU-tukipaketti ilmastotoimet nettomaksajat Mika Lintilä polttoaineiden hinta kyselytunti tulonsiirrot Veikko Vallin Tytti Tuppurainen Päästökauppa Riikka Purra Sanna Marin ilmastopolitiikka Energiapolitiikka perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Suomen hiilineutraalisuustavoite siirrettävä vuoteen 2050 – ”Hallitus ei saa hyväksyä uusia EU-tukipaketteja”

Kokoomus kepittämässä kansaa ylikunnianhimoisilla ilmastotavoitteilla – Purra: Vähempikin riittäisi – ”Näillä toimilla on seurauksia veroihin ja kansalaisten kustannuksiin”

Purra: Hiilivuodon tukkiminen on ympäristöteko – ”Jos Suomi tekee liian radikaaleja ilmastotoimia, tuotanto siirtyy muualle”

Sähkökriisi runtelee maita pitkin Eurooppaa – komissio on huolissaan ilmastopakettinsa kannatuksesta

Ranne: Koska hallitus lakkaa olemasta EU:n heittopussi?

Neuvostoliittomainen suunnitelmatalous EU:n energiapolitiikassa saattaa jopa hidastaa taistelua ilmastonmuutosta vastaan

FT: Puola ei alistu EU:n uhkailuille, mutta lupaa hajoittaa tuomarien kurinpitoelimen

Perussuomalaiset eivät saaneet hallitukselta selkeää kantaa EU:n sosiaalisesta ilmastorahastosta: Mitä tarkoittaa ”erittäin kriittinen”?

Vihreiden Niinistö puolusteli EU-tukipaketteja ja Suomen nettomaksuja: ”Suomelle valtava taloudellinen hyöty” – Huhtasaari tyrmäsi: ”Kaupankäynti ei vaadi tulonsiirtoja”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.