Perussuomalaisten kansanedustajat Ritva Elomaa ja Pentti Oinonen ehdottavat, että kansanedustajat osallistuisivat jatkossa Linnan juhliin vain joka toinen vuosi.

– Näin muut kansalaiset saisivat mahdollisuuden osallistua Linnan juhliin kansanedustajien sijasta. Itsenäisyyden juhlavuoden lähestyessä etenkin Suomea vapauden ja tulevaisuuden taanneita naisia ja miehiä olisi hienoa nähdä juhlissa, Elomaa pohtii.

Elomaa ja Oinonen pitävät itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa arvokkaana tilaisuutena ja kutsun saaminen juhliin on aina kunnia. He toivovat, että juhlavastaanotolle voisi osallistua entistä enemmän ansioituneita kansalaisia, joita ei valita kutsulistalle pelkän viran tai luottamustehtävän perusteella.

– Kansanedustajat osallistuvat juhliin joka vuosi. Heidän sijastaan tuleville se olisi kuitenkin ainutlaatuinen tilaisuus. Itsenäisyys on kaikille kansalaisille juhlimisen arvoinen asia, toteaa Oinonen.

Viime vuonna Linnan juhlien kutsuvieraita oli noin 1800. Kaksisataa kansanedustajille lähetettyä avec-kutsua tarkoittaa sitä, että noin joka neljäs tai joka viides juhliin kutsuttu saapui paikalle kansanedustajuuden takia.