Oululaisen Veli-Pekka Kortelaisen perusteettomien syytösten katsottiin loukanneen ex-ministeri Raimo Vistbackan (ps.) kunniaa. Vuonna 2014 esitetyt väitteet johtivat esitutkintaan.

Pohjanmaan syyttäjäviraston syyttäjä teki asiassa sovittelualoitteen. Sekä Vistbacka että Kortelainen myöntyivät sovitteluun. Osana sovitteluratkaisua Kortelainen maksaa korvauksia sekä pyytää väitteitään julkisesti anteeksi. Kortelaisen viesti kokonaisuudessaan alla.

JULKINEN ANTEEKSIPYYNTÖ RAIMO VISTBACKALTA

Pyydän anteeksi sitä, että toissa elokuussa 2014, Perussuomalaiset-puolueen FaceBook-ryhmässä kirjoitin, että Raimo Vistbacka olisi syyllistynyt Perussuomalaiset rp:n piirien ja puolueen tukisäätiön varojen väärinkäyttöön ja kavalluksiin, sekä vielä erikseen syyllistynyt isoon ”kupruun”, jonka tilkkeeksi olisi muka vaadittu puoluetoimiston remontin kalliista hinnasta sivuun otettu suuri rahasumma. Lisäksi pyydän anteeksi, että kutsuin tuossa yhteydessä Vistbackaa ”mafiosoksi” ja ”kummisedäksi”.

Kaikki nämä jutut olivat perusteettomia ja ilkeämielisiä huhuja, joita olin kuullut ja joiden levittämiseen julkisesti tuolloin syyllistyin. Pahoittelen tästä toiminnasta Raimo Vistbackalle ja Perussuomalaiset rp:lle aiheuttamaani vahinkoa, harmia ja haittaa.

Asia on ollut esitutkinnassa ja Pohjanmaan syyttäjäviraston syyttäjä on tehnyt sovittelualoitteen Etelä-Pohjanmaan sovittelutoimistoon Alajärvellä 13.8.2014 tekemästäni kunnianloukkauksesta. Niin minä kuin Vistbackakin suostuimme sovitteluun.

Sovittelun lopputuloksena suostuin julkiseen anteeksipyyntöön kunnianloukkauksesta, johon julkisesti tuolloin syyllistyin sekä kohtuulliseen korvaukseen aiheuttamastani mielipahasta, haitasta ja harmista.

Oulussa 25.1.2015
Veli-Pekka Kortelainen

SUOMEN UUTISET