Perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru jätti kirjallisen kysymyksen Porin Tahkoluodon voimalaitoksen käynnistämisen vaikutuksesta sähkön hintaan.

Asiasta nousi elokuussa kohu, kun Suomen Sähkönkäyttäjät ry:n (ELFI) toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen kommentoi Iltalehdelle Fortumin seisottavan Meri-Porin 565 megawatin lauhdevoimalaitosta ja syytti Fortumin tehneen siten tietoisen ratkaisun taloudellisen hyödyn toivossa.

– Asiaa käsiteltiin julkisuudessa pari päivää, jonka jälkeen se painettiin unholaan. Energiakriisi pahenee päivä päivältä syksyn edetessä. Kaikki vaihtoehdot on otettava huomioon. Ihmiset velkaantuvat suurten sähkölaskujen edessä ja tuvat jäävät kylmäksi. Jos nyt ei ole oikea hetki käyttää reservissä olevia voimalaitoksia, milloin sitten? Petri Huru kysyy.

Sähkön hintaa voitava laskea

Lisäksi Huru kysyy, onko hallituksella valmiutta esittää EU-tason päästökaupan määräaikaista keskeyttämistä tai päästökauppatulojen ohjaamista fossiilisen energian tuotantoon sähkön kuluttajahintojen laskemiseksi.

– Suomen kansallisen edun, omavaraisuuden ja huoltovarmuuden sekä kansalaisten ostovoiman turvaamiseksi tulee tehdä kaikki mahdolliset toimet, joilla voidaan laskea sähkön hintaa.

SUOMEN UUTISET