Perussuomalaiset ovat eduskunnassa vastustaneet kevytautoja koskevan lain kumoamista. Perussuomalaisten edustajat jättivät asiasta vastalauseen liikennevaliokunnassa.

Alkuperäisellä esityksellä piti ottaa käyttöön T-ajoneuvoluokan ajoneuvoryhmä, kevytauto, johon kuuluisivat henkilöautosta muunnetut, nopeudeltaan enintään 45 kilometriin tunnissa rajoitetut ajoneuvot. Kevytauton kuljettaminen olisi edellyttänyt mopoautoja vastaavasti AM-luokan ajo-oikeutta. Esityksen piti tulla voimaan jo viime vuonna.

Parantaisi liikenneturvallisuutta

Nyt esitys halutaan kumota, koska kevytautoja koskevaa lainsäädäntö on ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa eikä neuvottelutulokseen päästy. Hallitus siis nöyrtyi EU:n säännöksille.

– Perussuomalaisilla tavoitteena on edelleen mahdollistaa uusi liikkumisen muoto erityisesti nuorille. Sitä ei saa EU sanella. Tässä Ranskan ja Italian mopoautoteollisuuden lobbarit ottivat selkävoiton Suomen hallituksesta, perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso harmittelee.

– Nuoret liikkuvat paljon ja liikkumiseen käytetään usein mopoa tai mopoautoa. Esityksen tavoitteena on parantaa erityisesti nuorten liikenneturvallisuutta. Kevytautojen turvatekniikka on huomattavasti kehittyneempää kuin esimerkiksi nuorten suosimissa mopoautoissa ja mönkijöissä, perussuomalaiset huomauttaa.

Lisäksi perussuomalaiset korostavat, että esitys olisi ollut suomalaiselle autokaupalle mukava piristysruiske, kun kevytautot olisivat lisänneet kauppaa.

SUOMEN UUTISET