Hallitus kertoi tänään päätöksestään avata peruskoulut 14.5 alkaen. Päätöksen perustelut puhuttavat.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) ihmettelee, mihin selvitykseen perustuu THL:n ajatus siitä, etteivät lapset tartuttaisi aikuisia: ”THL:n Salminen totesi: ”Riski siitä, että lapsi sairastuttaisi aikuista, ei realistinen. Koulujen avaaminen riskitöntä.” Milloin ja miten THL nyt yhtäkkiä selvitti tämän?”

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.): ”Mistä hallitus on saanut sellaista tietoa että koulujen avaaminen on vaaratonta? Alueellista harkintaa oli kannattanut tehdä. Koulujen avaamisesta saatava hyöty jää vähäiseksi.”

Niikko kirjoittaa asiasta myös blogissaan.

Kansanedustaja Mari Rantanen (ps.) kysyy pääministeri Sanna Marinilta (sdp.): ”Milloin THL ja STM avaa mallinnuksensa, mihin nämä laskelmat perustuvat? Voisiko avoimessa yhteiskunnassa avata mallinnuksien taustat niin että voidaan tehdä vertaisarviointia tiedemaailmassa?”

Kansanedustaja Leena Meri (ps.): ”Todella toivon että THL on oikeassa. Ei ole kauaa kun THL totesi ettei virus ole kovin vaarallinen eikä se saavuta Suomea. Olisiko ollut syytä odottaa syyslukukaudelle kun lomat alkaa kuitenkin pian?”

Kansanedustaja Riikka Purra (ps.): ”En ymmärrä koulujen avaamista kahdeksi viikoksi. En ymmärrä, miten esitetyt perustelut johtavat päätökseen. Tai miten kaksi viikkoa korjaavat havaittuja ongelmia. En ymmärrä logiikkaa päätöksen takana. Saattaa olla hyvä päätös. Tai sitten ei. Mitataanko sitä jotenkin?”

Opettajien ammattijärjestö OAJ vastustaa koulujen avaamista.

SUOMEN UUTISET