Perussuomalaiset Nuoret vaatii vapaampaa alkoholimyyntiä. Alkoholin myyntiä koskevia asetuksia on nuorisojärjestön mukaan muutettava siten, että ruokakaupat saavat halutessaan myydä a-olutta ja viiniä. Samalla haluataan vapauttaa alkoholin myyntiaikoja.

Nuorisojärjestö huomauttaa, että Suomessa on tehty alkoholipolitiikkaa lähinnä ongelmakäyttäjien ja sosialidemokraattisten sosiaaliviranomaisten ehdolla. Järjestö haluaisi haluaa antaa kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta alkoholin käytön suhteen.

– Haluamme ohjata resurssit ongelmakäyttäjien avuksi ja lopettaa kohtuukäyttäjien holhoaminen, painottaa nuorten varapuheenjohtaja Samuli Voutila.

– Tämän päivän kuluttaja haluaa panostaa määrän sijasta laatuun. Jos alkoholikulttuuriin halutaan muutosta, on myös alkoholipolitiikan muututtava, toteaa puolestaan nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

Järjestö esittää myös, että pienipanimot saisivat oikeuden myydä alkoholia suoraan kuluttajille. Pienpanimoiden tulisi itse voida valita, mihin Alkon myymälöihin ne haluavat tuotteitaan toimittaa. Sallivampi linja edistäisi järjestön mukaan yrittäjyyttä ja lähiruoka- ja juomakulttuuria.