Perussuomalaiset Nuoret tyrmistyi opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä yli 900 000 euron tuesta ”vihapuhetta vastaan”. Tukea on hakenut mm. Helsingin kaupunki, joka on saanut pelkästään “kilpapelaamiseen ja kivapuheeseen” 160 000 euroa.

”Kivapuhe” ei poista turvattomuutta

Perussuomalaiset Nuoret näkee, että poliittisen eliitin masinoimalla uuskielellä ei poisteta niitä syitä, mistä ns. vihapuhe kumpuaa.

– Suomessa rikollisuus ja erityisesti ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset ovat kasvussa. Kivapuheella ei näitä tilastoja ja ihmisten turvattomuuden tunnetta korvata, vaan tulee puuttua niiden alkulähteisiin. Kuinka monta seksuaalirikosta estetään “kivapuheella”? kysyy Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

”Vihapuhe” taikasana rahastamiselle

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että kivapuheen sijasta rahoitusta lisätään rajavalvontaan ja kenttäpoliisien määrärahoihin. Sisäministeriön mukaan Suomessa on yli 4 000 turvapaikanhakijaa, joista viranomaisilla ei ole mitään tietoa.

– Kivapuheen sijasta tarvitsemme pikaisesti resursseja ulkomaalaisvalvontaan ja seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn.

– Näyttää siltä, että ”vihapuhe” on nykyään se taikasana, jonka lausumisella kunnan on mahdollista saada itselleen yhteisestä kakusta hieman suurempi osuus. Kansalaisten maksamille veroille olisi paljon hyödyllisempiäkin käyttökohteita näin taloudellisesti vaikeina aikoina, muistuttaa Perussuomalaisten Nuorten 3. varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

SUOMEN UUTISET