Perussuomalainen Nuoriso peräänkuuluttaa kokoomuksen presidenttiehdokkaalta Alexander Stubbilta selvyyttä hänen aiempaan suhtautumiseen Euroopan unioniin ja Suomeen.


Ulkoministerinä toimiessaan 2008 Alexander Stubb piti puheen Carnegie Endowment for International Peace -ajatushautomon tilaisuudessa, jossa hän toteaa olevansa todellinen Euroopan federalisti ja haluavansa nähdä EU:n muuttuvan supervallaksi.

Samassa puheessa hän väittää tietyillä jäsenmailla olevan pakkomielle “kansallisvaltionostalgiaan” ja että “vaihtoehtoja Euroopan yhdentymiselle ei ole”.

”EU on mun juttu”

Helsingin Sanomien haastattelussa 2006 Stubb toteaa eduskuntavaaleihin ehdolle asettumisesta seuraavaa: “EU on mun juttu. En edes itse äänestäisi itseäni kansallisissa vaaleissa.”

– Tasavallan presidentti on keskeisimmässä asemassa, mitä tulee Suomen ja suomalaisten edunvalvontaan maailmalla. Stubb ja kokoomuksen federalistisiipi on aiemmin julistanut äänekkäästi, ettei Suomen ja suomalaisten tulisi olla itsenäisiä, vaan osa EU-liittovaltiota. Presidentti toimii myös puolustusvoimien ylipäällikkönä eli omalta osaltaan vastaa maanpuolustuksesta ja siitä, Suomi säilyy itsenäisenä sodan syttyessä.

– Voiko silloin puolustusvoimien ylipäällikkönä toimia henkilö, joka on avoimesti vastustanut ajatusta itsenäisestä Suomesta? kysyy Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

SUOMEN UUTISET