Sebastian Tynkkynen valittiin lauauntaina Perussuomalaisten Nuorten eurooppalaisen kattojärjestön (European Young Conservatives, EYC) hallitukseen. Hallitukseen valittiin jäseniä myös esimerkiksi Britannian ja Puolan pääministeripuolueiden nuorisojärjestöistä.

– Tuntuu valtavan etuoikeutetulta, että pääsee edistämään EU:n liittovaltioprojektin hautaamista ytimestä käsin. Nyt avautuu suoria yhteyksiä Euroopan johtaviin puolueisiin ja tämä mahdollisuus vaikuttaa käytetään hyväksi, kertoo Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

– Tarkoituksena on nostaa sykettä populistisissa ja konservatiivisissa verkostoissa, sekä samalla avata uusia keskusteluyhteyksiä, kuten tänä vuonna tehtiin Ranskan Kansallisen rintaman nuorisojärjestön kohdalla. Nämä nuoret ovat Euroopan tulevia johtajia ja osalla heistä on jo nyt paljon vaikutusvaltaa. Esimerkiksi kuusi viikkoa sitten Ranskassa tapaamani 26-vuotias Marion Le Pen sai kutsun äskettäin Yhdysvaltain presidentiksi valitulta Trumpilta tulla tiimiinsä. Euroopassa ja laajemminkin sataa nyt jytkyjä, ja on kaikkien populistien tehtävä voimistaa niitä, Tynkkynen päättää.

Brysselissä parhaillaan meneillään olevaan EYC:n kongressiin saapui edustajia yli 20 maasta. Uudesta hallituksesta äänestettiin lauantaina keskipäivällä. EYC:n puheenjohtajana jatkaa Keti Mamulashvili.

Tynkkysen puheenjohtajakausi Perussuomalaisissa Nuorissa päättyy 31. joulukuuta.

SUOMEN UUTISET