

LEHTIKUVA
Puhemies Halla-aho nuorison pahoinvoinnista: Ongelmat ovat ratkaistavissa, kun ne ensin myönnetään ja niiden juurisyyt tunnistetaan
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi valtiopäivät viimeistä kertaa. Hän nosti puheessaan esiin turvallisuuspoliittisen tilanteen, talouden ja rajaturvallisuuden. Samoista aiheista puhui myös eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho.
Presidentti Sauli Niinistö kantoi puheessaan huolta talouskasvusta ja julkisen sektorin velkaantumisesta. Hän toivoi puolue- ja vaalikaudet ylittävää työtä, jotta talous saadaan toimimaan.
Presidentti pohti puheessaan myös välineellistetyn maahanmuuton haastetta kansainväliselle säännöstölle ja kansalliselle lainsäädännölle.
– Voi olla, että poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellista ajattelua. Samalla laillisen järjestyksen ydin on varjeltava, presidentti sanoi.
Taloustilanne vaikeutunut
Puhemies Jussi Halla-aho kiitti presidenttiä ja korosti yhteisiä tavoitteita. Halla-aho pohti omassa puheenvuorossaan mennyttä vuotta, josta hän nosti esiin erityisesti Suomen Nato-jäsenyyden.
Halla-aho kertasi vaikeita hallitusneuvotteluita, joiden taustalla oli monia yhteiskunnallisia tekijöitä inflaatiosta hyvinvointialueiden rahoitukseen. Puhemiehen mukaan talous- ja turvallisuustilanne eivät ole ainakaan helpottaneet viime kuukausina.
Jengirikollisuuteen puututtava jämerästi
Puhemies Halla-aho nosti vastauspuheenvuorossaan esiin useita ajankohtaisia haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle. Hän mainitsi paitsi turvallisuustilanteen ja talouden myös mm. nuorten pahoinvoinnin ja huolen suomalaisten fyysisestä kunnosta. Hän puhui erityisesti jengirikollisuudesta ja nöyryytysväkivallasta, joihin täytyy puuttua päättäväisesti ja jämerin toimin – ajoissa.
– Toivottomuuteen ei ole kuitenkaan syytä vaipua. Ongelmat ovat ratkaistavissa, kun ne ensin myönnetään ja niiden juurisyyt tunnistetaan, Halla-aho painotti.
”Haluamme turvallisen Suomen”
Halla-aho korosti, että monissa asiakysymyksissä tavoitteet ovat jaettuja yli puoluerajojen, vaikka keinoista ei olisikaan yksimielisyyttä.
– Meillä on paljon yhteisiä tavoitteita yli puoluerajojen. Haluamme turvallisen Suomen, jossa on työtä ja hyvinvointia ja jossa mahdollisuudet ovat tulevaisuudessakin rajattomat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Nato-jäsenyys nuorisorikollisuus hyvinvointi jengiväkivalta Sauli Niinistö Valtiopäivät Suomi Turvallisuus talous Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jussi Halla-ahon uudenvuodenpuhe 2024: “Kaikkeen ei ole mahdollista varautua, mutta varautukaamme parhaamme mukaan kaikkeen sellaiseen, mikä on nähtävissä ja ennakoitavissa”

Sisäministeri Rantanen: Itärajan sulku jatkuu niin pitkään kuin on tarpeen – ”Toista kertaa ei kannata ottaa tulta ryysyihin”

Halla-aho: Suomen pitäisi olla maa, jossa lapsen ei tarvitse pelätä, että takki varastetaan päältä tai kengät jalasta

Sisäministeri Mari Rantaselta tyly viesti katujengiuraa suunnitteleville nuorille: “Kadut eivät kuulu jengeille, joten tänne on turha tulla hillumaan – Suomessa on tehokas poliisi”

Hakkarainen Keskisuomalaisessa: Jos mitään ei tehdä, Euroopasta tulee Afrikka kaikkine ääri-islam-kiroineen

Sosiaali- ja terveysministeri Juuso CSocD:n kokouksessa New Yorkissa: Investoinnit hyvinvointiin tukevat talouskasvua

Jopa yhdeksänvuotiaita ahdisteltu seksuaalisesti tanskalaiskoulussa – vanhemmat raivoissaan ja turhautuneita jatkuvaan pelkoon sekä välinpitämättömyyteen

Lastensuojelun nykytila ja tulevaisuus huolestuttavat: “Valitettavasti läheskään kaikki lasten kokemat ikävät asiat eivät koskaan edes tule julkisuuteen”

Puhemies Halla-aho tapasi Euroopan parlamentin puhemiehen – rajaturvallisuus esillä: “EU:n tulee pystyä vastamaan nykyistä tehokkaammin ja määrätietoisemmin muuttoliikkeen välineellistämiseen”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.