Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola vieraili eduskunnassa maanantaina 4. maaliskuuta. Metsola tapasi eduskunnan puhemiehen Jussi Halla-ahon sekä eduskuntaryhmien edustajia. Puhemies Jussi Halla-aho nosti tapaamisessa esiin itärajan tilanteen ja vaati EU:ta ottamaan Suomen kansalliset erityispiirteet jatkossa paremmin huomioon.

Puhemiehet Jussi Halla-aho ja Roberta Metsola keskustelivat Euroopan parlamentin vaalien merkityksestä Ukrainan tuelle. Puhemiehet pitivät tärkeänä vahvistaa poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea Ukrainalle ja lisätä Venäjään kohdistuvia EU:n vastatoimia.

Puhemies Halla-aho kuvasi tilannetta Suomen ja Venäjän rajalla ja kommentoi muuttoliikkeen välineellistämistä.

– EU:n tulee pystyä vastamaan nykyistä tehokkaammin ja määrätietoisemmin muuttoliikkeen välineellistämiseen tai antaa jäsenvaltioille enemmän kansallista liikkumavaraa valita tehokkaimmaksi katsomansa vastatoimet, puhemies Halla-aho totesi.

Metsäpolitiikan pysyttävä kansallisissa käsissä

Tulevan EU-vaalikauden poliittisista painopisteistä keskusteltaessa puhemies Halla-aho nosti esille sen, että Suomen kansalliset erityispiirteet, kuten pitkät etäisyydet ja ilmasto, on huomioitava EU:ssa nykyistä paremmin. Puhemies otti esille myös metsätalouden merkityksen Suomelle. Metsäpolitiikan tulee jatkossakin olla kansallisessa päätösvallassa.

Puhemies Metsola tapaa vierailullaan myös pääministeri Petteri Orpon, presidentti Alexander Stubbin sekä nuoria ja opiskelijoita erillisessä tilaisuudessa.

Vierailu on osa puhemies Metsolan kiertuetta eri EU-maissa ennen 6.–9. kesäkuuta käytäviä eurovaaleja. Tavoitteena on herättää kiinnostusta EU-vaaleihin ja kannustaa suomalaisia äänestämään.​

Suomen Uutiset