Vappu on erityisesti työväestön juhlapäivä ja perussuomalaiset on suomalaisen työn ja yrittämisen puolue. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo vappupuheessaan, että suomalaista yrittäjää rasittaa etenkin kohtuuton verotus. – Mitä enemmän julkisia varoja käytetään turhaan, toissijaiseen ja jopa suomalaista yhteiskuntaa vahingoittavaan toimintaan, sitä enemmän varoja joudutaan keräämään pois niin yrittäjältä kuin kaikilta kuluttajilta.


Suomi ja maailma ovat poikkeuksellisten olojen keskellä. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo vappupuheessaan, että poikkeusolot tuovat jatkossakin monenlaisia rajoitteita elämään.

– Kriisin talouteen osuvia laskuja maksetaan vielä pitkään. Suomalaisten luottamus talouteen on pudonnut alemmaksi kuin kymmenen vuoden takaisen finanssikriisin aikaan. Tilanne on huolestuttava.

Vappu on erityisesti työn ja työväestön juhlapäivä. Perussuomalaisten ajatusmaailma kiteytyy iskulauseeseen: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – jos aikaa ja rahaa jää, niin vasta sitten maailmanparantaminen.

– Suomalainen työ ja yrittäminen eivät ole nykymaailmassa enää itsestäänselvyys. Kaikki muut puolueet ovat enemmän tai vähemmän avoimien rajojen ja ulkomaisen halpatyövoiman maahantulon edistämisen kannalla. Perussuomalaiset on ainoa oikea työväenpuolue, Grönroos sanoo.

Halpatyövoima käy veronmaksajan kukkarolle

Edes koronakriisi ei ole hiljentänyt vaatimuksia halpatyövoiman maahantulon lisäämisestä. Grönroos varoittaa, että uhkana on päinvastoin se, että kriisin varjolla pyritään helpottamaan ulkomaisen halpatyövoiman saatavuutta, joka heikentää suomalaisen duunarin työmarkkina-asemaa ja käy suomalaisen veronmaksajan kukkarolle.

– On häpeämätöntä, että samaan aikaan kun sadattuhannet suomalaiset joutuvat yt-neuvottelujen ja lomautusten piiriin, huudetaan Suomessa olevan huutava pula ”huippuosaajina” ja ”avainhenkilöinä” markkinoiduista matalapalkka-alan työntekijöistä. Kotimaista työvoimaa löytyy, kunhan työehdot ovat kunnossa. Matalapalkka-alojen palkat pysyvät sitä matalampana, mitä helpompi ulkomailta on palkata työvoimaa.

Perussuomalaiset on suomalaisen työn ja yrittämisen puolue. Grönroos sanoo, että suomalaista yrittäjää rasittaa etenkin kohtuuton verotus.

– Mitä enemmän julkisia varoja käytetään turhaan, toissijaiseen ja jopa suomalaista yhteiskuntaa vahingoittavaan toimintaan, sitä enemmän varoja joudutaan keräämään pois niin yrittäjältä, kuin kaikilta kuluttajilta.

Kansa jakaa perussuomalaisten käsitykset

Kuntavaalit järjestetään vajaan vuoden kuluttua. Grönroos sanoo, että koronasta huolimatta perussuomalaisten tulee kiihtyvään vauhtiin jatkaa valmisteluja vaalien suhteen.

– Meillä on vankka kannatus kansan keskuudessa ja kansa jakaa käsityksemme, oli kyse sitten maahanmuutosta tai ilmastopolitiikasta. Teemme joka päivä parhaamme sen puolesta ja olemme tämän luottamuksen arvoisia.

– Kuntavaaleissa pärjäämisessä ei vankka valtakunnantason kannatus kuitenkaan yksin riitä. Kannatus ei realisoidu valtuustopaikoiksi ilman laajoja ehdokaslistoja, jotka täytyy rakentaa joka kuntaan erikseen. Saadaksemme poliittisen painoarvomme mukaisen edustuksen kuntien ja kaupunkien päätöksentekoon, tarvitsemme tuhansia ehdokkaita. Työ ehdokaslistojen kokoamiseksi on rankka, mutta työ on palkitsevaa, sillä kannatus ajamallemme politiikalle on valtava.

Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus tärkeintä

Grönroos painottaa, että nyt, kun jaettavana on vain niukkuutta, on tärkeämpää kuin koskaan, että perussuomalaista näkökulmaa saadaan vahvasti mukaan kuntien päätöksentekoon.

– Tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka asettavat etusijalle suomalaisen työn ja yrittämisen. Tarvitsemme kuntapäättäjiä, joille suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus on yhteiskunnan tärkein prioriteetti.

– Nyt on aika harkita vakavasti kuntavaaleissa ehdolle lähtemistä. Ehdolle lähtemistä on turha epäröidä. Tekemällä oppii. Paikkakunnan muilta perussuomalaisilta saa tukea ja apua. Ja jokainen ääni listalle on ääni Suomen ja suomalaisten puolesta. Jos olet valmis osallistumaan näihin talkoisiin, ota yhteyttä paikkakuntasi perussuomalaisten paikallisyhdistykseen tai ilmoita kiinnostuksesi puolueen verkkosivujen kautta. Tarvitsemme tuhansia uusia päättäjiä ja sinä voit olla yksi näistä. Hyvää vappua ja pysykää terveinä, Grönroos toivottaa.

SUOMEN UUTISET