LEHTIKUVA
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: “Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Perussuomalaisten tavoite nousta suurimmaksi kuntapuolueeksi on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. – Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa, että politiikka on valintojen tekemistä ja asioiden panemista tärkeysjärjestykseen.
– Perussuomalainen linja on se, että jos resurssit eivät riitä ydintehtäviin, Suomi ei voi samaan aikaan leikkiä koko maailman sosiaalitoimistoa, Halla-aho sanoo.
– Meillä ei ole varaa eikä velvollisuutta kipata joka vuosi miljardeja euroja maahanmuuttajien sosiaalitukiin, kehitysapuun tai Etelä- ja Keski-Euroopan maiden veroalennusten rahoittamiseen ja huonon taloudenpidon seurauksiin. Tämä ei myöskään ole oikea hetki kipata miljardeja oppivelvollisuuden pidentämiseen, sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai muuhun ideologiseen hörhöilyyn.
Perussuomalaiset haluaa puuttua rakenteisiin
Halla-aho mainitsee asioita, joista perussuomalaisia joskus myös moititaan.
– Meillä ei ole muiden puolueiden harrastamia toimenpidelistoja esimerkiksi työllisyyden edistämiseen, orjatyön torjumiseen tai eriarvoistumisen vähentämiseen. Toimittajatkin rakastavat tällaisia listoja, koska ne ovat helposti ymmärrettäviä.
Halla-ahon mukaan yksityiskohtien kanssa askarteleminen kuitenkin on varsinaisten suurten kysymysten välttelyä.
– Me haluamme puuttua rakenteellisiin epäkohtiin, joista ne yksittäisetkin kysymykset yleensä kumpuavat. Työttömyysturvan porrastaminen, eläkeputken poistaminen tai alipalkkauksen kriminalisoiminen ovat hyviä esimerkkejä, ja niistä tullaan varmasti keskustelemaan syksyn aikana.
– Tosiasia kuitenkin on, että yritykset eivät palkkaa ihmisiä, elleivät yritykset menesty. Ihmiset eivät ota työtä vastaan, jos käteen jäävä palkka ei pysty kilpailemaan sosiaaliturvan kanssa. Työntekijöitä ei löydy, jos ihmisillä ei ole varaa asua siellä, missä työpaikat ovat. Halpatyövoiman hyväksikäyttö ja palkkojen polkeminen jatkuvat niin kauan kuin halpatyövoimaa voi helposti tuoda maahan. Nämä ongelmat johtuvat poliittisista valinnoista, ja ne ovat usein pohjimmiltaan ideologisia valintoja.
Korruptoitunut järjestelmä peloissaan
Halla-ahon mukaan on helppoa olla perussuomalainen.
– Vaikka me emme ole kaikista asioista yksimielisiä, meillä on selkeä yhteinen idea, arvopohja ja punainen lanka, johon itse uskomme ja joka erottaa meidät tänä päivänä kaikista muista puolueista. Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla. Uskon, että johdonmukaisuus ja pitkäjänteisyys palkitaan myös vaaliuurnilla.
Kahdeksan kuukauden kuluttua järjestetään kuntavaalit. Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tavoite ei voi olla vaatimattomampi kuin olla vaalien jälkeen suurin kuntapuolue.
– Tälle tavoitteelle voidaan nauraa nyt, aivan kuten vielä vuonna 2018 naurettiin tavoitteellemme olla suurin eduskuntapuolue. Tavoite on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana.
– Kunnallisvaalien tuloksella on, uskallan väittää, ratkaiseva merkitys myös punavihreän hallituksen itseluottamukselle ja jatkolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sosiaalituet vihervasemmisto suomalaiset Arvopohja Kuntavaalit perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho korruptio maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita