

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: ”Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Perussuomalaisten tavoite nousta suurimmaksi kuntapuolueeksi on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. – Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa, että politiikka on valintojen tekemistä ja asioiden panemista tärkeysjärjestykseen.
– Perussuomalainen linja on se, että jos resurssit eivät riitä ydintehtäviin, Suomi ei voi samaan aikaan leikkiä koko maailman sosiaalitoimistoa, Halla-aho sanoo.
– Meillä ei ole varaa eikä velvollisuutta kipata joka vuosi miljardeja euroja maahanmuuttajien sosiaalitukiin, kehitysapuun tai Etelä- ja Keski-Euroopan maiden veroalennusten rahoittamiseen ja huonon taloudenpidon seurauksiin. Tämä ei myöskään ole oikea hetki kipata miljardeja oppivelvollisuuden pidentämiseen, sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai muuhun ideologiseen hörhöilyyn.
Perussuomalaiset haluaa puuttua rakenteisiin
Halla-aho mainitsee asioita, joista perussuomalaisia joskus myös moititaan.
– Meillä ei ole muiden puolueiden harrastamia toimenpidelistoja esimerkiksi työllisyyden edistämiseen, orjatyön torjumiseen tai eriarvoistumisen vähentämiseen. Toimittajatkin rakastavat tällaisia listoja, koska ne ovat helposti ymmärrettäviä.
Halla-ahon mukaan yksityiskohtien kanssa askarteleminen kuitenkin on varsinaisten suurten kysymysten välttelyä.
– Me haluamme puuttua rakenteellisiin epäkohtiin, joista ne yksittäisetkin kysymykset yleensä kumpuavat. Työttömyysturvan porrastaminen, eläkeputken poistaminen tai alipalkkauksen kriminalisoiminen ovat hyviä esimerkkejä, ja niistä tullaan varmasti keskustelemaan syksyn aikana.
– Tosiasia kuitenkin on, että yritykset eivät palkkaa ihmisiä, elleivät yritykset menesty. Ihmiset eivät ota työtä vastaan, jos käteen jäävä palkka ei pysty kilpailemaan sosiaaliturvan kanssa. Työntekijöitä ei löydy, jos ihmisillä ei ole varaa asua siellä, missä työpaikat ovat. Halpatyövoiman hyväksikäyttö ja palkkojen polkeminen jatkuvat niin kauan kuin halpatyövoimaa voi helposti tuoda maahan. Nämä ongelmat johtuvat poliittisista valinnoista, ja ne ovat usein pohjimmiltaan ideologisia valintoja.
Korruptoitunut järjestelmä peloissaan
Halla-ahon mukaan on helppoa olla perussuomalainen.
– Vaikka me emme ole kaikista asioista yksimielisiä, meillä on selkeä yhteinen idea, arvopohja ja punainen lanka, johon itse uskomme ja joka erottaa meidät tänä päivänä kaikista muista puolueista. Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla. Uskon, että johdonmukaisuus ja pitkäjänteisyys palkitaan myös vaaliuurnilla.
Kahdeksan kuukauden kuluttua järjestetään kuntavaalit. Halla-ahon mukaan perussuomalaisten tavoite ei voi olla vaatimattomampi kuin olla vaalien jälkeen suurin kuntapuolue.
– Tälle tavoitteelle voidaan nauraa nyt, aivan kuten vielä vuonna 2018 naurettiin tavoitteellemme olla suurin eduskuntapuolue. Tavoite on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä. Suomi on kunnalliskorruption, hyväveli-verkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa. Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana.
– Kunnallisvaalien tuloksella on, uskallan väittää, ratkaiseva merkitys myös punavihreän hallituksen itseluottamukselle ja jatkolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sosiaalituet vihervasemmisto suomalaiset Arvopohja Kuntavaalit perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho korruptio maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsingin piirin tupaantulijaiset: Nuorennusleikkaus, paljon uusia someseuraajia ja listat täyteen kuntavaaliehdokkaita

Sdp:n kuntavaaliehdokkaalle yli kolmen vuoden vankeustuomio: Raiskasi naisen rikoskumppaninsa kanssa vain pari viikkoa ennen vaaleja – käytti hyväksi väkivaltaa ja uhrin pelkoa

Puoluesihteeri Grönroos: Koronakriisi ei hiljentänyt vaatimuksia halpatyövoiman maahantulon lisäämisestä – ”Tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka asettavat etusijalle suomalaisen työn ja yrittämisen”

Halla-aho vappupuheessaan: ”Julkisesta rahankäytöstä otettava löysät pois ja kaikki resurssit on tulevina vuosina sijoitettava suomalaisen työn ja yrittämisen puolustamiseen”

Perussuomalaisilta ei voi lypsää myönnytyksiä painostamalla

Atte Kaleva: Kokoomus kielsi puhumasta maahanmuuton ongelmista

Perussuomalaisten kuntavaalien ehdokasasettelu lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti: ”Hyviä tyyppejä kannattaa kaivaa esille”

Suomen toiseksi suurimpana puolueena asemansa vakiinnuttanut perussuomalaiset etenee myötätuulessa kohti kuntavaaleja – Grönroos: On erittäin tärkeää ottaa ensi keväänä kunnat takaisin suomalaisille

Tavio: EU-elvytyspaketin kaataminen on nyt perussuomalaisten tärkein tehtävä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.